تیم تولید محتوای بهیدو

طراحی سایت و اپلیکیشن موبایل،دیجیتال مارکتینگ

طراحی سایت و اپلیکیشن موبایل،دیجیتال مارکتینگ

شرکت بهین مبتکران ایده با نام اختصاری «بهیدو» یک مجموعه تخصصیِ فعال در زمینه تجارت الکترونیک است . ارائه خدمات حرفه ای در حوزه طراحی وب سایت، اپلیکیشن های موبایل، سئو و دیجیتال مارکتینگ در دپارتمان های این ظرکت به طور تخصصی انجام می شود.ما به تجارت شما کمک می‌کنیم در فضای مجازی حضوری قدرتمند و تاثیرگذار داشته باشید. به خوبی معرفی شده، دیده شوید و با کاربران فعلی و مشتریان آینده ارتباط برقرار کنید.

وردپرس، جوملا یا دروپال کدام یک بهتر است؟

پنجشنبه, ۲۸ دی ۱۳۹۶، ۰۸:۲۷ ق.ظ

در حالیکه ورد پرس ۲۳% از تمام وب سایت‌ها را دراینترنت کنترل می‌کند، تنها سیستم مدیریت محتوا قابل تغییر و مجانی‌ در بازار نیست. نرم‌افزارهای واقعا خوب دیگری نیز ماند جوملا و دروپال نیز وجود دارد. هر سه آنها وجه اشتراکات زیادی با هم دارند، اما جنبه‌های مثبت و منفی‌ نیز دارند. در این مقاله وردپرس را با جوملا و دروپال مقایسه می‌کنیم تا بفهمیم کدام بهتر است.

توجه: در این مقاله wordpress.org را مقایسه می‌کنیم نه wordpress.com . لطفا راهنمای ما را در تفاوت بین wordpress.org با wordpress.com ببینید.

وجه اشتراک بین وردپرس، جوملا و دروپال چیست؟

هر سه از مشهورترین سی‌ ام اس‌ وبسایت ها هستند که از لحاظ تکنولوژی، فلسفه و جامعه کاربران وجه اشتراکات بسیاری دارند. هر سه نرم افزار وردپرس، جوملا و دروپال نرم افزارهایی مجانی‌ و قابل تغییرند که تحت لیسانس جی‌ پی‌ ال‌ هستند. مقاله ما را تحت عنوان ” چرا وردپرس مجانی‌ است” بخوانید تا بیشتر در مورد این نرم‌افزار مجانی‌ بدانید. همهٔ این سه نرم‌افزار اصولا در محیط پی‌ اچ پی‌ نوشته شدند.

تمام آنها اام وای اس‌ کیو ال‌ را به عنوانه سیستم مدیریت پایگاه داده شان پشتیبانی‌ میکنند. وردپرس بطور اختصاصی تنها اام وای اس‌ کیو ال‌ را پشتیبانی‌ می‌کند، درصورتیکه جوملا و دروپال سیستم‌های مدیریت پایگاه دیگری را نیز پشتیبانی‌ میکنند. هر سه از پس زمینه و قالب هایی برای ظاهر سایت‌ها واز پلاگین ها، ماژول‌ها یا گزینه‌های ارتقا برای ارتقا ویژگیهای آن استفاده می کنند.

مانند نرم‌افزارهای قابل تغییر و مجانی‌ همه پروژهایی مشتق از جامعه کاربران هستند. درحالی‌که شباهت زیادی بین این سه نرم‌افزار هست، تفاوتهایی بین آنها نیز از جنبه‌های زیادی وجود دارد. آنها سیاست مختلفی‌ در مورد اینکه نرم‌افزار هسته شامل چه چیزهایی‌ شود، چطور قالب ها و ماژول‌ها مدیریت شوند، و چطور اقدامات امنیتی لازم و غیره انجام گیرد.

این تفاوتها تاثیرات بزرگی‌ بر روی کاربران و چگونگی‌ ساخت وبسایت‌هایشان دارند. همانطور که گفته شد بیایید به مقایسه وردپرس، جوملا و دروپال بپردازیم.

سهولت استفاده و آسانی برای کاربران مبتدی

اغلب کسانی‌ که وبسایت میسازند، توسعه دهنده وب ، طراح یا برنامه نویس نیستند. آنها افراد معمولی‌ هستند که فقط میخواهند وب سایتی بسازند. استفاده آسان یکی‌ از عوامل مهم برای اکثر کاربران است.

وردپرس

ورد پرس

وردپرس با نصب کردن ۵ دقیقه‌ای معروف راه می‌افتد. اغلب سایت‌های فراهم کننده این برنامه نصب این برنامه را تنها با یک کلیک پیشنهاد میکنند. این باعث میشود نصب این برنامه برای کاربران جدید تقریبا آسان شود که یک بلاگ وردپرس را در عرض چندین دقیقه به جای چندین ساعت راه بیندازند. تجربه کاربران از نصب کردن پست‌ها در وردپرس خیلی‌ بهتر از جوملا و دروپال است. کاربر در صفحه رابطش که بسیار واضح و ساده است منو‌هایی‌ می‌بیند که از طریق آنها میتواند پست‌ها و صفحاتی بسازد ، یا ظاهر و پس زمینه آن‌ را به دلخواه خود تغییر دهد.

جوملا

نصب جوملا شاید به اندازه وردپرس سریع به نظر نرسد ولی‌ گامهای خیلی‌ مشابهی دارد. جدا از آن‌ تعداد زیادی از وب سایت‌های فراهم کنند این نرم افزار برای جوملا نیز بسته‌های راه‌اندازی با یک کلیک پیشنهاد میکنند. بعد از نصب، کنترل پنلی برای کاربر ظاهر میشود که به آسانی‌ و سرراستی وردپرس نیست. منو‌های مختلفی برای کلیک و تغییر سایت به دلخواه خود وجود دارند. هواداران جوملا ممکن است بگویند این بخاطر آن‌ است که جوملا قدرتمند تر از وردپرس است. اما ما فکر می‌کنیم که این برای یک تازه کار یک جورایی ترسناک است.

دروپال

نصب دروپال مثل جوملا و وردپرس است.براحتی دانلود و پکیج را آپلود کنید و فایل آغازگر نصب آن را راه‌اندازی کنید.

همچنین دروپال توزیع‌هایی‌ را نیز پیشنهاد می‌کند. اینها بسته هایی از پیش آماده‌ شده از سرویس های دروپال با مژولها و پیکربندی‌هایی هستند تا با آنها وب سایت‌های خاصی‌ ساخته شوند. تجربه نصب پست برای افراد واقعا مبتدی یک مقدار پیچیده است. برای کاربران سخت است متوجه شوند که چگونه چیزهایی‌ را بر روی وبسایتشان تغییر دهند. دروپال بطور واضح مشخص می‌کند که چطور محتوایی اضافه کنید ، اما تغییر ظاهر یا اضافه کردن عناصری به غیر از محتوا زیاد واضح نیست.

برنده: وردپرس

پس زمینه و سخت افزارهای متصل به کامپیوتر

هر سه این سی‌ ام اس‌‌های معروف از پس زمینه ، پلاگین ، و ماژول‌ها به عنوان راهی‌ برای ارتقا ویژگی‌‌ها و ظاهر سایت استفاده میکنند.

وردپرس

وردپرس به کاربران اجازه میدهد تا برای تغییر ظاهر سایت از پس زمینه ها استفاده کنند. وردپرس یک سری پس زمینه هایی‌ پیش فرض از قبل نصب شده دارد. در هر زمان میتوانید در صفحه مربوط به ظاهر سایت دکمه اضافه کردن یک زبانه جدید را بزنید و پس زمینه هایی مجانی‌ از فهرست راهنما پس زمینه‌های سایت رسمی‌ wordpress.org نصب کنید. جدا از پس زمینه‌های مجانی‌، پس زمینه‌های وردپرس دست اول بیشتری میتوانید در فروشگاهای پس زمینه فرعی ماند Studio Press یا Themifyیا ThemeLabپیدا کنید. اینها پس زمینه‌های پولی‌ هستند و گزینه‌های پشتیبانی‌ درجه یکی‌ دارند.

 قدرت اصلی‌ وردپرس از پلاگین‌هایش میاید. بیش از ۳۸۰۰۰ پلاگین مجانی‌ در وبسایت رسمی‌ وردپرس در فهرست راهنمای پلاگین‌هایش وجود دارد. همچنین میتوانید پلاگین‌های بسیار خوبی که با هزینه پشتیبانی‌ سازنده‌های پلاگین همراه هستند خریداری کنید.

سری به لیست ۲۰ تا از پلاگینهای وردپرس که باید داشته باشید بزنید، تا ببینید چطور پلاگین‌ها وردپرس را عالی می‌کنند.

جوملا

جوملا مانند وردپرس گزینه‌های ارتقایی و قالب‌هایی‌ دارد. گزینه‌های ارتقایی زیادی وجود دارند تا بتوان کارهای زیادی از ایجاد فروشگاهای تجارت الکترونیک گرفته تا مدیریت ایمیل‌ها کرد.

گرچه تعداد این گزینه‌های ارتقایی و قالب‌ها به اندازه وردپرس نیست. این ممکن است باعث شود پیدا کردن گزینه ارتقایی و قالبی بی‌ نقص یک مقدار مشکل شود. بطور پیش فرض جوملا قابلیتی ندارد که به کاربران اجازه دهد که ارتقا‌ها یا قالب‌ها را در محیط اجرایی جستجو کرده و نصب کنند. گزینه ارتقایی وجود دارد که به شما اجازه میدهد که از ویژگی‌ وبسایت برای نصب ارتقا ها استفاده کنید. اما برای قالب‌ها باید بصورت دستی‌ قالبها را جستجو کرده و آنها را به وسیله اضافه کردن URL‌ آنها نصب کنید.

دروپال

دروپال همین مساله را با میزان دسترسی‌ به پس زمینه‌ها و ماژولها دارد. کاربران مجبورند سایت‌شان را رها کنند و پس زمینه‌ها و ماژول‌هایی‌ که میخواهند اضافه کنند را جستجو کنند سپس مکان URL‌ فایل زیپ پروژه را تعیین کنند. درنهایت میتوانند URL را در صفحه مربوط به پس زمینه یا ماژول وارد کنند تا نصب شوند. ماژولهایی وجود دارند که تقریبا هر کاری می‌توان با آنها کرد و به طور مرتب به تعداد آنها اضافه میشود. ولی‌ هنوز، از لحاظه تعداد کلی‌ نسبت به ورد پرس کمتر هستند.

برنده: وردپرس

گزینه‌های پشتیبانی‌

دردسترس بودن گزینه‌های کمک و پشتیبانی‌ برای کاربران مبتدی بسیار مهم است. مطمئناً موانعی هنگام کار با یک نرمافزار جدید وجود خواهند داشت. تا وقتی‌ که بتوانید کمک بگیرید مشکلی‌ نیست.

وردپرس

 وردپرس جامعه قوی از کاربران دارد. میتوانید کمک کار با وردپرس را در گروه‌های پشتیبانی‌ رسمی‌ ، اسناد، دفترچه های راهنما، مجموعه قوانین، کانال‌های Slack ، Stack Exchangeو تقریبا هر اجتماعی از کاربران در مورد طراحی و ساخت وب سایت در اینترنت میتوانید پیدا کنید. سایت هایی مانند WPbeginner هستند که صدها خودآموز ، ویدیو آموزشی و مقاله برای کاربران مبتدی وردپرس فراهم میکنند. راههای مختلفی‌ برای درخواست پشتیبانی‌ وردپرس و گرفتن آن‌ وجود دارد. جدا از پشتیبانی‌ مجانی‌ ، راه‌های دیگری نیز برای دریافت پشتیبانی‌ پولی‌ برای وردپرس نیز هست.

پایگاه‌های انلاین مانند Upwork، Fiverr و Elance وجود دارند که میتوانید از سر تا سر دنیا از کاربران حرفه ای‌ ورد پرس کمک بگیرید و به سرعت مشکلتان را با یک قیمت مناسب حل کنید. به دلیل محبوبیت زیاد وردپرس، یافتن سازندگان وردپرس برای تجارتهای کوچک و اشخاص، آسان و با هزینه قابل پرداخت است.

جوملا

ورد پرس

درست مثل وردپرس جوملا جامعه بزرگ و مفیدی دارد. بر روی وبسایت جوملا اسناد فراوانی‌ وجود دارد که برای مبتدی‌ها منبع ارزشمندی محسوب میشود. کاربران برای بهرمندی از پشتیبانی‌ تعاملی بیشتر میتواند به گروه ها، لیست‌های ایمیل ها، و چت روم‌های آای عار سی‌ بپیوندند. جدا از پشتیبانی‌ جامعه کاربران ، منابع فرعی ، آموزشهای پولی‌ و عوامل سازندی که میتوانند مفید باشند وجود دارند. جوملا مانند وردپرس نیست که بتوان از کمک کاربران حرفه ای‌ با قیمت مناسب بهره‌مند شد. به کار گرفتن یک سازنده یا متخصص برای توسعه جوملا، پیدا کردن مشکل یا کمک گرفتن بسیار هزینه‌بر تر از وردپرس است.

دروپال

دروپال یک جامعه بسیار فعالی‌ از کاربران و هواداران دارد. میتوانید تمام گزینه‌های پشتیبانی‌ جامعه کاربران را درست مثل ورد پرس و جوملا بیابید. اسناد فراوان ، گروههای پشتیبانی‌، گروه‌های کاربران ، لیستهای ایمیل ها، و چتروم‌های آی ار سی‌ وجود دارد. تمام مکان‌های خوبی که می‌توان مشورت‌های خوب و کمک مجانی‌ گرفت. دروپال سعی‌ می‌کند کاربران را به توسعه دهندگان و شرکتهایی که خدمات حرفه‌ای دروپال را ارائه میکنند وصل کند. ممکن است آنها را در مکان بازار دروپال بیابید. 

برنده: ورد پرس

بومی‌سازی و پشتیبانی‌ چند زبانه

درصد زیادی از وبسایت‌هایی‌ که هر روز ایجاد میشوند ، وبسایت‌هایی‌ غیر انگلیسی‌ زبان یا چند زبانه هستند. بسیار احتمالش بیشتر است که کاربران مبتدی زیادی به دنبال سی‌ اام اس‌ هایی هستند که بتواند زبان‌های زیادی را مدیریت کند یا پشتیبانی‌ برای مناطق و زبانهای مختلف داشته باشد

وردپرس

یک کار خوبی که وردپرس انجام میدهد این است که پلتفرم خوبی به منظر ساخت یه سایت چند زبانه ارائه می‌کند. به محض راه اندازی وردپرس زبانهای زیادی را پشتیبانی‌ نمیکند، اما پلاگین‌های بسیار عالی‌ وجود دارند که به شما این اجازه را میدهند که به راحتی‌ یک سایت چند زبانه وردپرس را ایجاد کنید. وردپرس در بیشتر از ۵۳ زبان قابل استفاده است. زبان‌های جدید میتوانند تنها با یک کلیک از محیط ادمین وردپرس نصب شوند. پس زمینه‌ها و پلاگین‌هایی‌ با بیشترین محبوبیت نیز به زبان‌های زیاد قابل استفاده هستند. توسعه دهندگان پس زمینه و پلاگین به طور فعالی‌ به دنبال کمک برای ترجمه بسته‌هایشان به زبان‌های دیگر هستند. تمام این تلاش‌ها از وردپرس یک پلتفرم عالی‌ می‌سازد تا یک سایت غیر انگلیسی‌ زبان یا چندین زبانه بتوان ساخت.

جوملا

جوملا به محض راه اندازی این قابلیت را دارد که یک وب سایت چندین زبانه را بدون نیاز به نصب هیچ گونه ازین ارتقأها، بتوان مدیریت کرد. به سادگی‌ به قسمت مدیریت زبان بروید، یک زبان محتوا اضافه کنید و شروع به ایجاد محتوای چندین زبان بر روی وبسایت خود کنید. ترجمه‌ها نیز برای صفحه واسط ادمین به زبان‌های زیادی در دسترس است و به راحتی‌ می‌توان از محیط ادمین نصب شود.

دروپال

دروپال پشتیبانی‌ ساختاری دارد که سایت‌های غیر انگلیسی‌ یا چندین زبانه را مدیریت کند. شما احتیاج خواهید داشت تا ماژول‌ها بومی سازی و ترجمه محتوا را فعال سازید. بعد از آن میتوانید سایت و یا از بخش پیکر بندی دروپال زبان‌هایی‌ به صفحه وسعت ادمین اضافه کنید.

برنده: هر سه نرم‌افزار سایت‌های چند زبان را پشتیبانی‌ میکنند و در چندین زبان قابل دسترسی‌ هستند.

امنیت

هنگامیکه سی‌ اام اس‌ برای وبسایتتان انتخاب می‌کنید امنیت یک فاکتور بسیار مهم است. تقریبا هر وبسایتی در اینترنت نسبت به تهدیدات امنیتی آسیب پذیر است.

وردپرس

از آنجائی که وردپرس محبوبترین سی‌ اام اس‌ در جهان است، وب سایت‌هایی‌ که با وردپرس ساخت شده اند اغلب هدف هکر‌ها قرار میگیرند. گرچه، وردپرس براساس کد‌های امنی‌ ساخته شده و به سرعت به تهدیدات امنیتی پاسخ میدهد. وردپرس مکنیسم به روز رسانی خودکاری دارد که به وبسایت هایی که بر اساس وردپرس هستند اجازه میدهند هر زمانی‌ پچه امنیتی جدیدی باشد آن را به روز رسانی کنند. سایت‌های وردپرس میتواند با نسخه های پشتیبان خودکار، تایید دو مرحله‌ای، یا دیگر تکنیک‌های خوب، امنیت بیشتری داشته باشند.

 

همچنین یک مکانیزم ساختاری دارد تا بروز رسانی‌ها برای پس زمینه‌ها و پلاگین‌ها را نشان دهد. این به توسعه دهندگان پلاگین و پس زمینه‌ها اجازه میدهد که به سرعت به آسیب‌های امنیتی پاسخ دهند.

جوملا

جوملا خیلی‌ شبیه به وردپرس است وقتی‌ صحبت از امنیت میشود.آنها به صورت فعالی‌ به آسیب‌های آمنیتی پاسخ میدهند و خیلی‌ در از بین بردن آن سریع هستند.گرچه نگهداری یک وبسایت و نصب به روز رسانی‌ها به عهده خود کاربر است. ارتقا‌هایی‌ وجود دارند تا بتوان نسخه پشتیبانی‌ سایت جوملا خود را تهیه کنید.همچنین میتوانید امنیت سایت خود را با دنبال کردن راهکارهایی که در مورد وردپرس وجود داشت، ارتقا دهید.

دروپال

ورد پرس

دروپال روشی‌ جدی برای امنیت اتخاذ کرده است.آنها آسیبها و هشدارهای امنیتی وقتی‌ که کشف و از بین برده شدند را بر روی سایت خود منتشر میکنند.یک فهم کلی‌ است که دروپال امن تر است زیرا که هیچ گاه نمیشنوید سایت‌هایی‌ که بر اساس دروپال هستند هک شده اند. اما این شاید بخاطر این است که دروپال محبوبیتش از وردپرس و جوملا کمتر است.

برنده: هر سه دارای استانداردهای مناسب امنیتی هستند

 

نتیجه گیری

وردپرس ، جوملا ، و دروپال هر سه سیستمهای مدیریت محتوای فوق‌العاده‌ای هستند. دروپال و جوملا ویژگیهای ساختاری خیلی‌ بیشتری نسبت به وردپرس دارند. گرچه وردپرس با سهولت استفاده اش ، جامعه جهانی‌ بزرگش،پلاگین‌ها و پس زمینه‌هایش دروپال و جوملا را شکست میدهد. ما احساس می‌کنیم که کاربران عادی راحت تر با استفاده از وردپرس سایت‌هایشان را بسازند تا با جوملا و دروپال.

برنده نهایی : وردپرس

امیدواریم که این مقاله در مقایسه وردپرس ،جوملا و دروپال به شما کمک کرده باشد تا بتوانید بهترین سی‌ اام اس‌ را تشخیص دهید.

۹۶/۱۰/۲۸
بهین مبتکران ایده

cms

جوملا

دروپال

طراحی سایت

وردپرس

ارسال نظر

نظر دادن تنها برای اعضای بیان ممکن است.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.