تدوین استراتژی سازمان در حوزه فناوری اطلاعات
توجه به همه جنبه های فناوری اطلاعات که گستردگی شاخه های تخصصی ان روز به روز بیشتر می شود امری مهم و حیاتی است. در دنیای امروز سازمانها همواره با حجم وسیعی از اطلاعات در فضای داخل و خارج از سازمان روبرو هستند و از آنجایی که تشخیص اطلاعات مهم و کاربردی و ذخیره و تحلیل صحیح این اطلاعات میتواند نقشی حیاتی در رشد و شکوفایی سازمان ایفا کند، غفلت از آن، تصمیمات نادرست و در نهایت شکست کسب و کار در بازار رقابتی کنونی را به دنبال خواهد داشت.
کسب و کار هوشمند چیست؟
تعاریف زیادی برای هوش تجاری وجود دارد، اما به طور کلی هوش تجاری به عنوان یک رویکرد جدید در معماری سازمانی مطرح است که این معماری بر اساس سرعت در تحلیل اطلاعات به مدیران جهت اتخاذ تصمیمات دقیق و هوشمند کسب و کار در حداقل زمان ممکن کمک میکند. هوش تجاری یک چارچوب کاری با فرایندها، ابزار و فناوریهای مختلف است که برای تبدیل داده به اطلاعات و اطلاعات به دانش مورد نیاز هستند، دانشی که مدیران با استفاده از آن قادر خواهند بود بهترین تصمیم را بگیرند و عملکرد سازمان خود را بهبود بخشند.
کسب و کار هوشمند چه مزیتهایی دارد؟
با پیاده سازی راهکارهای کسب و کار هوشمند فاصله موجود بین مدیران میانی و مدیران ارشد از دیدگاه ارتباط اطلاعاتی از میان خواهد رفت و اطلاعات مورد نیاز مدیران در هر سطح، در لحظه و با کیفیت بالا در اختیار آنها قرار خواهد گرفت. همچنین کارشناسان و تحلیل گران می توانند با استفاده از امکانات ساده، فعالیتهای خود را بهبود بخشند و به نتایج بهتری دست پیدا نمایند.
حوزه فروش و دنیای فناوری
با تمامی این اوصاف براساس تجربه و تحقیقاتی که ما در شرکت بهین مبتکران ایده پیرامون حوزه فروش و آی تی داشتهایم به این مسئله پی بردیم که یکی از مشکلات این روزهای مدیران عامل شرکتها، مدیران اجرایی، مدیران و کارشناسان فروش و بازاریابی این هست که دانش استفاده از ابزارهای الکترونیکی دنیای امروز را ندارند و این مسئله باعث شده تا آنطور که باید نتوانند از این ابزارهای مدرن در سازمان و یا شرکت خود بهرهمند شوند.
بهیدو و کسب و کار هوشمند
از آنجایی که بازار هدف ما در شرکت بهین ایده مبتکر بیشتر مدیران فروش و بازاریابی و بخش فروش شرکتها هستند وقتی خلاء موجود در این حوزه را یافتیم، با جمعآوری اطلاعات و آموزش یک سری از نرم افزارها در این حوزه کاری خود را آماده کردیم تا تجاربی که بدست آوردهایم را به مشتریانمان عرضه کنیم. اسم این کار را هم میگذاریم مشاوره و ارائه راهکارهای فناوری اطلاعات؛ که این مشاوره میتواند در قالب سخت افزار یا نرم افزار باشد. شاید برای شما سوال پیش آمده باشد که منظور از مشاوره در حوزه سختافزار و نرمافزار چیست؟ پاسخ شما روشنه! ممکن است برای حل مشکلتان به سخت افزار نیاز داشته باشید که این سختافزار میتواند سرورو، دوربین مداربسته و یا تکنولوژیهای “RFID” و … باشد که به مدیران فروش کمک میکند تا کارهایشان را بهتر و با سرعت بیشتری پیش ببرند.
مشاوره بهیدو در حوزه فناوری
در این بسترکاری مشاوره و اجرا هر دو نقش مهمی را بازی میکنند. مسئلهای که ما در این حوزه بیشتر به آن توجه داریم مشاوره است. حتما می پرسید چرا مشاوره؟ چرا اجرا نه؟ در حوزه فناوری (سختافزار – نرمافزار) ما بیشتر میل داریم وقتمان را صرف مشاوره دادن کنیم چون در فاز اجرا به اندازه کافی افرادی هستند که کننده کار باشند.
چرا برخی از پروژهها در حوزه فناوری اطلاعات شکست میخورند؟
شرایط موجود ما را مجاب ساخته به دنبال این باشیم که چرا برخی از پروژهها شکست میخورند؟ دلایل مختلفی دارد؛ اول اینکه مجری نیاز کارفرما را درست متوجه نمیشود و کارفرما هم نمیتواند آنطور که باید نیازش را به فرد اجرا کننده بگوید. برای پی بردن به عمق فاجعه کافیست یک لحظه تصور کنید یک متخصص حوزه آیتی و یک متخصص حوزه بازاریابی کار مشترکی را شروع کنند، مسلماً زبان مشترکشان برای هم دیگر نامحسوس خواهد بود.
از طرفی ممکن است ما واسطه باشیم میان یک شرکت تولیدی نرم افزار و یا سخت افزاری که توانایی اجرا دارد، اما در نحوه اجرا نیازمند مشاوره است تا کار را به بهترین شکل ممکن پیش ببرد. در واقع ما نظارت میکنیم به فرآیند اجرای پروژه تا کار درست انجام شود، تمامی آموزشها منتقل و همه تعهدات عملی شود. این تعریف یک شرکت مشاور است.
حوزه فعالیت اصلی در شاخه های زیر در سازمان در فازهای مشاوره و پیاده سازی مد نظر است:
- تحلیل، طراحی و پیادهسازی نرمافزارهای مورد نیاز سازمان
- توسعه زیر ساخت فنی سازمان
- توسعه سرویسهای مبتنی بر وب (اینترنت، پست الکترونیکی، وب سایت و…)
- تهیه و اجرای طرح مجتمع سازی نرمافزار و سیستمهای یکپارچه اطلاعاتی
- شرکت در جلسات و همایش های مدیریت فناوری دانشگاه جامع علمی کاربردی به همراه مسئول واحد فناوری اطلاعات و ارائه گزارشات لازمه و مرتبط در موعد مقرر
- تنظیم سیاستهای لازم در زمینه سخت افزارها و نرم افزارها، داده ها و شبکه ها، جهت ایجاد نظامهای مطلوب اطلاع رسانی بمنظور پویایی و افزایش رضایت عمومی
- مطالعه وارزیابی پیشرفتهای حاصله در زمینه فناوری سخت افزار ونرم افزار به منظور ارتقای سطح کارایی سازمان
- اجرا وبکارگیری آخرین یافته های فن آوری اطلاعات به منظور ارتقای توانمندی سازمان
- مطالعه واظهار نظر در خصوص طراحی وپیاده سازی سیستمهای کاربردی
- ارائه راهکار درخصوص نوآوریها وطراحیهای جدید فن آوری اطلاعات
- تحقیق، پژوهش و مطالعه و کسب آگاهی از سیستمهای مختلف ارتباطی و اطلاعاتی و ارائه راه حلهای مناسب، به منظور توسعه و بهبود سیستمهای شبکه در جهت توسعه ارتباطات
- فرهنگسازی و تلاش در جهت استفاده کاربردی از سیستمهای اطلاعاتی، بانکهای اطلاعاتی در جهت ارتقاء طرح های مشتری مداری
- انجام بررسیهای راهبردی در زمینه طرحهای جامع فناوری اطلاعات و ارتباطات ، مطالعه وتحقیق در زمینه پیشرفتهای علمی و فنی فرابری دادهها و ارائه طرحهای جدید در جهت نیل به اهداف سازمانی
- ارسال گزارش فعالیت های انجام شده ( سخت افزار ،نرم افزار ،شبکه ) در قالب فرم های تدوین شده
توان تداوم سازمان در محیط متغییر و رقابتی امروزی مستلزم به کارگیری فناوری اطلاعات در سازمان است. نقش فناوری اطلاعات در سازمانهای جدید به اندازهای پررنگ است که بسیاری از نظریه پردازان سازمان، مدیران و تصمیم گیران سازمانها را به اتخاذ استراتژی مرتبط با این فناوریها در جهت گیریهای آتی سازمانها توصیه میکنند.
فناوری اطلاعات به عنوان یک پیوند دهنده، تمامی علوم روز را به کار می گیرد تا بتواند اطلاعات مورد نیاز متخصصان، صنایع، سازمانها و بالاخره همه مردم در قسمتهای مختلف جامعه را در کمترین زمان و بهترین وجه ممکن تامین کند. به طوری که امروزه فناوری اطلاعات مرزهای کشورهای جهان را درمینوردد و ملتها را در یک جامعه جهانی گردهم می آورد.
در کل فناوریهای اطلاعاتی همراه با فاکتورهای خود تحولات عظیمی در شرکتها و سازمان های بازرگانی ایجاد کرده است به گونه ای که عملکرد کلی این قبیل شرکتها کاملاً تحت تاثیر میزان کاربرد فناوریهای مورد بحث است.
ساختار سازمانی مهمترین عامل در برقراری ارتباطات و استفاده بهینه از فناوری اطلاعات و ارتباطات است به عبارت دیگر سرمایه گذاری و به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات باید ساختار سازمانی را متحول و اثربخش سازد. از این رو جوامع دچار دوگانگی شده یا می شوند و بخش فوقانی و زیرین ساختار اشتغال در حال رشد و بخش میانی آن در حال کوچک شدن است. سرعت و میزان این تغییر به جایگاه هر کشور در تقسیم کار جهانی و فضای سیاسی آن بستگی دارد.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.