فواید مصرف آجیل و خشکبار در دوران بارداری
بارداری برای هر زن همراه با شادی و خرسندی است. در عین حال، این وضعیت چالشی بزرگ برای سلامت شماست. شما باید در مورد سلامتی فرزندی که هنوز متولد نشده فکر کنید، بنابراین در دوران بارداری داشتن رژیم غذایی سالم دغدغه اصلی شما میشود. انتخاب رژیم غذایی مناسب در دوران بارداری بسیار مهم است و بنابراین ترجیح داده می شود که مادران رژیم غذایی متنوع داشته باشند و انواع مختلف مواد غذایی را دریافت کنند.
مواد غذایی مورد نیاز برای یک زن باردار باید حاوی مواد مغذی لازم مانند مواد معدنی، ویتامینها، پروتئینها و فیبرها به میزان کافی به منظور حفظ سلامت مادر و نیازهای کودک باشد. خوشبختانه، دو نوع مواد غذایی وجود دارد که به طور کامل این نیازها را تامین میکنند: میوه های خشک و آجیل.
اثر استفاده از میوههای خشک شده و آجیل بر سلامت زنان باردار
مطمئنا میوه های خام و سبزیجات بخش بسیار مهمی از رژیم غذایی افراد را تشکیل میدهند. میوه های خشک با از دست دادن رطوبت بدست میآیند. یکی از مزایای استفاده از میوههای خشک این است که میتوانید به میزان کمتری در مقایسه با انواع خام آن استفاده کنید و در نهایت نتیجه یکسان دریافت کنید. با مصرف میوه های خشک در دوران بارداری انرژی لازم به همراه تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن برای نوزاد و مادر فراهم میآورد و در عین حال باعث کاهش حالتهای نامسائد دوران بارداری مانند حالت تهوع، سوزش معده و فشار خون بالا میشود.
آجیل سرشار از فیبرهای محلول و غیرمحلول، همچنین ویتامینها و مواد معدنی است. مصرف آجیل در زمان حاملگی دلیل داشتن بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی بسیار ضروری است. ویتامین های B و E و مواد معدنی مانند منیزیم، مس، منگنز، سلنیوم، روی، پتاسیم، کلسیم آهن و فیبر در انواع آجیلها یافت می شود. آجیلها همچنین دارای پروتئین هستند، گرچه آنها نمیتوانند به تنهایی پروتئین مورد نیاز بدن را فراهم کنند، اما زمانیکه که با سایر غذاها ترکیب میشوند می توانند در طول بارداری بسیار مفید باشند. آجیل ها باید در شکل طبیعی خود مصرف شوند، زیرا برشته کردن آنها باعث از بین رفتن مواد مغذی آن میشود. آجیل پوشیده شده با لایه های شکر باعث ورود کالریهای غیر ضروری به بدن میشود بنابراین باید از خوردن آجیل شیرین پرهیز کرد.
مصرف میزان کافی آجیل (یک مشت) در روز برای تامین تمام نیازهای تغذیه های در زمان بارداری کافی است. از آنجا که یبوست بیماری رایج در زمان بارداری است، استفاده از آجیل بخصوص انواع دارای روکش قهوهای منجر به رفع بیماری یبوست میشود. اگر گیاهخوار هستید آهن و پروتئین موجود در آجیل برای بدن شما مفید خواهد بود. همچنین مشخص شده است زنانی که در دوران بارداری آجیل مصرف میکنند احتمالا صاحب فرزندانی خواهند شد که که به مصرف آجیل حساس نیستند.
فوائد مصرف آجیل در زمان باردری :
آجیل حاوی میزان بالای اسیدهای چرب ضروری است. آجیل همچنین حاوی بسیاری از مواد معدنی و ویتامینهای مهم است که به رشد سالم جنین کمک میکند. آجیل حاوی مقدار بالای چربی مفید است، با این وجود باید از مصرف بیش از یک مشت پرهیز شود زیرا که منجر به افزایش وزن در فرد میشود. بادام موجود در آجیل به عنوان مثال مقادیر زیادی منگنز است که نه تنها باعث تنظیم وزن مادر و نوزاد میشود بلکه موجب شگلگیری استخوانهای سالم و قوی در نوزاد میشود.
بادام دارای مقدار زیادی کلسیم است که خطر فشار خون بالا و سایر سندرم های دوران بارداری (preeclamsia) را به طور چشمگیری کاهش میدهد. وجود کلسیم موجود در آجیل همچنین برای ساخت استخوان و دندان نوزاد ضروری است. رژیم غذایی زنان باردار باید حاوی مقدار زیادی فیبر باشد زیرا حرکت روده را تنظیم کرده و دفع مواد غذایی را سهولت میبخشد و امکان ابتلا به یبوست را در این دوران کاهش میدهد.
شایان ذکر است که آجیل به ویژه بادام دارای فیبر بالایی است. محتوای ریبوفلاوین در بادام کمک میکند به رشد شناختی نوزاد کمک میکند. مقدار مناسب ریبوفلاوین نیز در حفظ سطح انرژی کمک فراوانی میکند. محتوای منیزیم در بادام، به شکلگیری و عملکرد مناسب عصبی مرکزی کمک میکند. همچنین در تنظیم حرکات روده نیز نقش بسزایی دارد. محتوای Folate در بادام برای شکلگیری سالم مغز و سیستم عصبی نوزاد بسیار مهم است. Folate همچنین در محافظت از نوزاد در حال رشد در برابر آسیب مجرای عصبی در مراحل قبل از تولد کمک میکند. اگرچه مصرف بادام در دوران بارداری مزایای زیادی دارد، اما قبل از مصرف آنها توصیه میشود با پزشک خود مشورت کنید زیرا ممکن است در بعضی موارد نیز واکنشهای آلرژیک ایجاد شود.
در ادامه باید اشاره کرد که بادام زمینی آهن موجود در آجیل حاوی پروتئین، نیاسین، مواد معدنی و ویتامین E، منگنز است که به افزایش وزن مناسب و کاهش خطر تولد کودک با وزن کم میشود، همچنین در استخوان سازی نیز نقش دارد. پسته نیز حاوی مقادیر بالای ویتامین A و B6، منگنز و بسیاری از پروتئین ها است که مانع از کم خونی، کمک به افزایش وزن و داشتن استخوان های سالم میکند. علاوه بر این، بادام زمینی نیز دارای ویتامین C، مس، فسفر، منگنز بوده و در رشد سالم استخوانها نقش بسیاری دارد، همچنین حضور آن برای استفاده از آهن موجود در بدن ضروری است.
گردو حاوی امگا ۳، پروتئین، فیبر است و بر رشد مناسب مغز و چشم کودک تاثیر فراوانی دارد.
کشمش حاوی پتاسیم بوده که کنترل عضلات و فشار خون را بهبود می بخشد.
استفاده از آجیل و میوه های خشک شده به عنوان میان وعده ها مفید بوده و از مخلوط آن میتوان به جای خوردن غذاهای بیارزش در وعده ناهار در محل کار استفاده کرد. از آجیل میتوان به شکل مخلوط با ماست و اضافه کردن به سالاد نیز استفاده کرد. همچنین برای تهیه کردن دسرها، پودینگها، چاشنی و کره از انواع آجیلها میتوان استفاده کرد.
جمع بندی:
طبق گفته متخصصان مواد غذایی که در دوران بارداری مصرف می شود بسیار مهم است و تاثیر زیادی بر روی جنین دارد. در این دوران مصرف آجیل بسیار توصیه شده است. آجیل حاوی اسیدهای چرب ضروری، انواع مواد معدنی و ویتامینهای مورد نیاز بدن بوده که استفاده از آن در دوران بارداری موجب شکلگیری و عملکرد بهتر مغز و استخوان نوزاد میشود.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.