خواص کشمش سبز و ارزش غذایی آن
خواص کشمش و انواع آن
کشمش ها انگورهای دانه دار یا بدون دانه ای هستند که توسط نور خورشید خشک میشوند و دارای ۱۶ درصد رطوبت هستند. مصرف کشمش به مراتب اثرات بسیار مفیدی در مقایسه با سایر مواد شیرینی مصنوعی (از جمله آب نبات) برای کودکان دارد. کشمش های خشک شده در رنگهای سیاه،قهوه ای، طلایی و سبز وجود دارند. از آنها میتوان هم به صورت خام و هم به شکل اضافه کردن به غذا استفاده کرد. از این میوه های خشک شده به عنوان تزئین بر روی کیک نیز استفاده میکنند. همچنین از آنها در کوکی ها، پودینگ ها و دسرها به عنوان چاشنی و در جهت بهتر کردن طعم کیک استفاده میشود.
کشمش منبع غنی انرژی، ویتامینها، مواد معدنی و الکترولیتها است. ۱۰۰ گرم کشمش حاوی ۲۴۹ کالری انرژی است و برای افرادی که نیاز به انرژی بیشتری دارند مفید است. میزان فیبر موجود در کشمش در مقایسه با انگور بالاست، به این ترتیب میتوان از آن به عنوان یک ملین طبیعی استفاده کرد. سطوح انرژی که از طریق مصرف کشمش ایجاد میشود بالا است، به همین دلیل از آنها در تونیک سلامت (مواد طبیعی برای بهبود سطح انرژی) استفاده می شود. افراد علاقمند به ورزشهای ماجراجویی از کشمش در رژیم غذایی روزانه خود استفاده میکنند. سطح کربوهیدراتی که در هر RDA (Recommended Dietary Allowance) که به معنی مصرف روزانه توصیه شده ماده در رژیم غذایی است و برای مواد غذایی مختلف (مانند عناصر شیمیایی و ویتامینها) تعریف میشود، ۶۱ درصد است. کشمش حاوی سطوح چربی به میزان اندک است، همچنین میزان پتاسیم ۲۶ درصد، مس ۱۶ درصد و منگنز ۱۶ درصد است. تیامین و ریبوفلاوین هر کدام ۷ درصد و ویتامین ها ۸۶ درصد کل محتوای کشمش هستند.
ارزش غذایی و خواص کشمش سبز
کشمش سبز به عنوان میان وعده غذایی با ارزش شناخته شده است که دارای اثرات مثبت بر سلامت افراد در تمام گروههای سنی است. از جمله خواص کشمش سبزمیتوان به درمان کم خونی، پیشگیری از سرطان، بهبود فرآیند هضم مواد غذایی، مقابله با ریزش مو، درمان بیماریهای پوستی، درمان درد مفاصل، تنظیم سطح pH بدن، کاهش دمای بدن (تب)، بهبود سلامت بینایی، بهبود سطح انرژی افراد، تقویت سلامت دندانها و درمان بیخوابی اشاره کرد.
ارزش غذایی کشمش سبز :
کمبود آهن
با توجه به آنکه کشمش سبز حاوی یونهای آهن، مس و کمپلکس ویتامین B است، افزودن آن به وعده غذایی روزانه اهمیت بسیاری دارد. شما میتوانید با مصرف منظم کشمش سبز به شکل روزانه از برزو بیماری کمخوبی جلوگیری کنید.
سرطان
کشمش سبز حاوی مقادیر بالایی از آنتیاکسیدانهای پلیفنلیک است. این آنتیاکسیدانها از بین برنده رادیکال های آزاد هستند که عامل ایجاد سرطان به خصوص سرطان کولون هستند. اضافه کردن کشمش سبز به وعده غذایی روشی بسیار کارآمد در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان است.
هضم مواد غذایی
کشمش سبز یکی از مواد غذایی غنی از فیبر است. از اینرو، استفاده از آنها روشی موثر در درمان بیماریهای روده از جمله یبوست مزمن است. استفاده منظم از کمشمش سبز منجر به بهبود حرکات رودهای و درنتیجه سلامت دستگاه گوارش میشود.
اسیدیته
کشمش سبز حاوی مقادیر بالای پتاسیم و منیزیم است. اثرات آنها شامل کمک به کاهش اسیدیته و کمک به حذف سموم از خون و همچنین جلوگیری از بروز بیماریهایی مانند آرتروز، نقرس، سنگ کلیه و بیماریهای قلبی است.
درمان عفونت
از دیگر خواص کشمش سبز این است که، کشمش حاوی فیبرهای پلی فنولی است که به عنوان آنتیاکسیدانهای ضد التهاب شناخته شدهاند. خواص ضد باکتریایی آنها به کاهش خطر تب و از بین بردن باکتریهای مضر کمک فراوانی میکند. بنابراین، مصرف چند کشمش در روز میتواند شما را از ابتلا به سرماخوردگی و دیگر عفونتها محافظت کند.
مبارزه با پوسیدگی دندان
اسید اولئانولیک موجود در کشمش به جلوگیری از پوسیدگی دندان کمک شایانی میکند. این باکتری همچنین در حفظ سلامت دندانها از طریق پاک کردن و بهبود سلامت دهان بوسیله از بین بردن میکروبها کمک میکند. در طی سالها به دلیل رشد باکتری هایی نظیر Porphyromonas gingivalis وStreptococcus mutans. در داخل دندانها حفرههایی بوجود میآید، و استفاده از کشمش با توجه به داشتن باکتری ذکر شده به کنترل شکلگیری این باکتریها کمک میکنند. این ماده مغذی غنی از کلسیم است که در به تعویق انداختن لایه برداری دندانها نقش بسزایی دارد. بورن (از عناصر شیمیایی با نماد B) در کشمش وجود دارد که در سفید کردن دندان ها نیز تاثیر دارد.
درمان ناباروری
فراوانی قندهای طبیعی در کشمش موجب ایجاد انرژی بسیار زیاد در افراد میشود. کشمش برای آزاد کردن انرژی برای رابطه جنسی مفید است و برای درمان اختلال نعوظ در مردان مفید است. کشمش ها برای بهبود گردش خون مفید هستند و مصرف آن به تحریک میل جنسی کمک میکند. کشمش دارای آرژنین است که به بهبود حرکت اسپرم و در نتیجه درمان ناباروری کمک میکند.
جوان سازی پوست
مصرف کشمش در سلامت و شادابی پوست نقش بسیاری دارد. سلول های پوست در نتیجه مصرف مداوم کشمش در برابر آسیب دیدن مقاومت بیشتری مییابند و استفاده از این ماده غذایی مفید در جلوگیری از تشکیل چین و چروک تاثیر چشمگیری دارد. افتادگی پوست که در سالمندان امری طبیعی است میتواند از طریق مصرف روزانه کشمش (یک عدد در روز) جلوگیری شود. وجود ماده رزوراترول در از بین بردن سلولهای سمی از خون و همچنین در پاک سازی خون کمک فراوانی میکند. در صورت استفاده منظم از کشمش پوست تغذیه کامل و براق میشود و همچنین بیماری مانند پسوریازیس که نوعی بیماری پوستی مزمن خودایمنی است تحت کنترل قرار گرفته و از پیشرفت آن جلوگیری میشود.
موهای زیبا و سالم
کشمش ها در حفظ شادابی موها کمک شایانی مینماید و مصرف منظم آن میتواند در حفظ سلامت مو موثر باشد. این ماده مغذی رشد مو را سرعت میبخشد و سلول های فولیکول مو به طور منظم با مصرف مداوک کشمش بهبود مییابند. جذب ویتامین C در داخل بدن باعث جلوگیری از التهاب پوست سر و جلوگیری از آسیب سلول می شود. همچنین می توان با مصرف منظم این میوههای خشک شده از ایجاد شرایطی مانند شوره سر، پوست دادن و خارش پوست سر نیز پیشگیری کرد.
درمان بیخوابی
افرادی که از کمبود خواب رنج می برند، می توانند مصرف کشمش را جدی بگیرند. این میوه های خشک شده مغذی همچنین در کاهش سطح فشار خون در افراد مبتلا به hypertension یا فشار خون بالا نقش موثری دارند. سطوح استرس بدن افراد در صورت مصرف منظم کشمش کاهش می یابد. این امر منجر به اطمینان از بهبود قوای ذهنی فرد میشود و در نهایت خواب مناسب فراهم میشود.
تنظیم سطح کلسترول
در صورت استفاده از کشمش به طور منظم، کلسترول خون تحت کنترل قرار میگیرد. تنظیم کلسترل این اطمینان را ایجاد میکند که سلامت قلب بهبود یافته است و در جلوگیری از شکلگیری لخته خون که منجر به حملات قلبی میشود، تاثیر بسزایی دارد.
جلوگیری از سنگ کلیه
یکی دیگز از خواص کشمش سبز این است که از ایجاد سنگ کلیه جلوگیری میکند و هنگامی که در زمان مصرف آن ورزشهای فیزیکی (هوازی و غیر هوازی) صورت گیرد میتوان اطمینان حاصل کرد که وزن فرد به خوبی تحت کنترل قرار دارد.
ایجاد وزن مناسب
با توجه به محتوای کم چربی کشمش ها آنها منبع خوبی برای جلوگیری از افزایش وزن هستند. کشمش به عنوان یکی از بهترین منابع غذایی شناخته میشود که با توجه به ارزش غذایی آن میتواند به عنوان یک میان وعده مصرف شود. با توجه به عدم وجود سدیم در کشمش و حضور پتاسیم در مقادیر زیاد میتوان نتیجه گرفت که کشمش یک میان وعده خوب سالم است.یک میان وعده خوب برای بیماران دیابتی نوع ۲، با توجه به آنکه شاخص گلیسمیک کشمش متوسط است.
اثرات جانبی و آلرژی کشمش
برخی از افراد آلرژی به انگور و کشمش دارند. در حالی که برخی دیگر مشکلات وحشتناکی دارند یا مشکلات تنفسی دارند، افرادی که دارای اضافه وزن کربوهیدرات هستند. عوارض جانبی ناشی از کشمش های مصرفی افراد، استفراغ، اسهال و تب هستند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.