ارزش غذایی و خواص لوبیا چشم بلبلی
خواص لوبیا چشم بلبلی
لوبیا چشم بلبلی با نام علمی Cowpea or black-eyed pea نوع خاصی از لوبیا است که ظاهری بیضی شکل و همچنین لکه ای مشکی دارد. محبوبیت لوبیا چشم بلبلی به دلیل عطر، طعم و ارزش غذایی آن است. در ادامه به فوائد شگفت انگیز آن اشاره میشود.
ارزش غذایی لوبیا چشم بلبلی در هر صد گرم آن به شرح ذیل است:
کل کالری: ۱۰۰
کربوهیدراتهای کل: ۲۱ گرم
پروتئینها: ۸ گرم
فیبر غذایی: ۷ گرم
سدیم: ۴ میلی گرم
پتاسیم: ۲۷۸ گرم
آهن: ۱۳ درصد
ویتامین B6: 5 درصد
منیزیم: ۱۳ درصد
کاهش میزان کلسترول بد:
استفاده از لوبیا چشم بلبلی به دلیل داشتن فیبر محلول و میزان پروتئین آن روشی بسیار مناسب برای کاهش کلسترول بد یا LDL از بدن است. فیتواسترول موجود در آنها به حفظ سطح استاندارد کلسترول کمک میکند، و به همین دلیل باعث حفظ قلب در شرایط سالم و مناسب میشود.
کمک به کاهش وزن:
رژیم غذایی حاوی لوبیا چشم بلبلی به دلیل سطح بالای فیبر آن به حذف سموم، تجمع چربی و سلولیت از بدن کمک شایانی میکند. علاوه بر این، لوبیادارای کالری بسیار پایینی است. آنها حتی عاری از کلسترول بد هستند که باعث افزایش وزن بدن میشوند. استفاده از رژیم حاوی لوبیا روشی بسیار عالی و در عین حال طبیعی برای کاهش وزن است.
پاکسازی بدن از رادیکالهای آزاد:
لوبیا دارای مقادیر زیادی ویتامینهایC و A است. آنتی اکسیدان موجود در این ویتامینها باعث حذف رادیکالهای آزاد -که باعث آسیب به سلولهای پوستی میشوند- از بدن میشود. همچنین مصرف لوبیا چشم بلبلی به دلیل سطح بالای آنتی اکسیدان به از بین رفتن سلولهای سرطانی کمک فراوانی میکند.
تنظیم میزان قند خون:
فیبر محلول در لوبیا باعث جذب قند اضافی در خون میشود و بنابراین برای بیماران مبتلا به دیابت رژیم غذایی مناسبی به حساب میآید. لوبیا به عنوان ماده غذایی دارای شاخص پایین گلیسمی شناخته میشود که میتواند میزان قند خون را تنظیم کند. برای رسیدن به نتایج بهتر حتما بخشی از از رژیم غذایی خود را به مصرف لوبیا چشم بلبلی اختصاص دهید.
جلوگیری از اختلالات معده:
استفاده از رژیم غذایی حاوی لوبیا میتواند در بهبود مشکلات معده از جمله پانکراس و طحال موثر باشد. از آنجا که مصرف لوبیا باعث چرخش مناسب اندامها میشود و سطح عملکرد آنها را افزایش میدهد، در نهایت مانع ایجاد شکلگیری مشکلات هضم در مراحل بعدی میشود. از طرف دیگر استفاده از لوبیا چشم بلبلی حرکات روده تحریکشونده را آرام میکند.
جلوگیری از شکلگیری علائم پیری:
علاوه بر اینکه لوبیا با داشتن میزان مناسب آنتی اکسیدانها و فیبر که منجر به تخریب رادیکالهای آزاد باعث به بهبود پوست کمک میکند، مصرف آن برای کسانی که میخواهند علائم پیری را به تاخیر بیاندازند غذای کاملی است. آنتیاکسیدانها علاوه بر اینکه سلولهای آسیب دیده پوست را ترمیم میکنند، نرمی، کشش مناسب و جوانی پوست را نیز تضمین میکنند. بنابراین ایجاد علائم پیری پوست از جمله چین و چروک و افتادگی به تاخیر انداخته میشوند.
تقویت پوست:
سطوح مناسب پروتئین در لوبیا برای سلامت پوست بسیار مفید است. این ماده غذایی با ارزش همچنین غنی از آنتیاکسیدانها و ویتامینهای A و B است که میتواند پوست شما را از داخل ترمیم کند و از آن در برابر هر نوع صدمه ای محافظت کند. استفاده منظم از رژیم غذایی حاوی لوبیا از طریق پاکسازی معده با الیاف رژیمی، باعث درخشندگی طبیعی پوست شما میشود.
جلوگیری از ریزش مو:
استفاده متداوم و منظم از لوبیا باعث رشد بهتر و سالمتر تارهای مو میشود، زیرا که سطح پروتئین بدن را -که تارهای مو از آن تشکیل میشوند- افزایش میدهد. و معنی آن این است که شما میتوانید از شر مشکلاتی مانند ریزش مو آزاد شوید.
بهبود سلامت قلب
در لوبیا برخی از متابولیتهای ثانویه مانند فلاونوئیدها وجود دارد که به درمان و همچنین جلوگیری از بیشتر مشکلات قلبی و عروقی کمک میکند. از طریق رژیم غذایی دارای لوبیا همزمان با کاهش سطح کلسترول و تنظیم فشار خون، میتوانید از خطرات بیماریهای قلبی دور بمانید.
بهبود هضم مواد غذایی:
یکی از بهترین مزایای سلامت لوبیا چشم بلبلی اثرات آن بر هضم مواد غذایی است. با داشتن ۲۸ درصد فیبر غذایی در ۱۰۰ گرم لوبیا چشم بلبلی شما میتوانید از ابتلا به یبوست جلوگیری کنید. استفاده از لوبیا در رژیم غذایی شما باعث افزایش میزان مدفوع و همچنین سرعت بخشیدن به هضم غذا میشود.
ایجاد خواب مناسب:
لوبیا غنی از منیزیم و ترکیبی به نام تریپتوفان است که به عنوان عامل آرامش بخش بر اعصاب شناخته شده است. مصرف مناسب لوبیا به عنوان پیش غذا در وعده غذایی شام میتواند استرس شما را کاهش دهد و باعث بهبود خواب شود. این یکی از بهترین اثرات سلامت لوبیا برای افرادی است که از بیخوابی مزمن رنج میبرند.
اثر لوبیا به عنوان عامل سمزدایی در بدن:
یکی دیگر از مزایای مهم خوردن لوبیا، خواص سمزدایی آن است. لوبیا دارای مقادیر زیادی فیبر غذایی است که میتواند معده شما را پاکسازی کند و آن را از وجود مواد غیرضروری آزاد کند. در نتیجه این فرآیند، سموم از بدن خارج میشوند و به شما در حفظ یک سیستم گوارش پاک و عاری از سموم کمک فراوانی میکند.
کمک در پیشگیری از ابتلا به سرطان:
لوبیا یک منبع خوب ویتامین C است که یک آنتیاکسیدان طبیعی و قوی است. ویتامین C به عنوان عامل مبارزه با رادیکالهای آزاد است که از طریق ایجاد استرس اکسیداتیو به بدن صدمه وارد میکنند. از طریق رژیم غذایی حاوی لوبیا و کاهش میزان این رادیکالهای آزاد، میتوانید اطمینان حاصل کنید که خطر ابتلا به سرطان های مرگبار را کاهش دادهاید.
سیستم ایمنی بدن شما را افزایش می دهد
لوبیا حاوی مقادیر بالای ویتامینهای A، ویتامین C و دیگر مواد مغذی مهم است که باعث تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن شما میشود. مصرف منظم آن میتواند از فعالیت میکروبهای ایجاد کننده عفونت جلوگیری کند. خوردن لوبیا یکی از راه های موثر برای محافظت از بدن شما در برابر بسیاری از بیماریهای بالقوه است.
درمان کم خونی:
مصرف لوبیا به دلیل داشتن مقادیر بالای آهن برای کمک به بیماران مبتلا به کم خونی مزمن بسیار توصیه میشود. کمبود آهن از طریق ایجاد کمبود اکسیژن باعث صدمه به منابع خونساز بدن میشود. مصرف منظم لوبیا در رژیم غذایی برای مقابله با کمخونی و بهبود سطح هموگلوبین بدن کمک فراوانی میکند.
باعث بهبود سلامت استخوان میشود
لوبیا همچنین حاوی سطوح بالای کلاژن است که یکی از اجزای اصلی استخوان است، همچنین این ماده غذایی حاوی منیزیم است که نقش حیاتی در ساختار استخوانی دارد. منیزیم در جذب کلسیم کمک میکند و باعث حفظ آن در سطح استاندارد میشود. به این ترتیب استخوان استحکام و قدرت مورد نیازش را تامین میکند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.