اهمیت سایت مپ برای سئو
زمانی که ساختار یک وبسایت را طراحی میکنید و در حال بررسی نقاط ضعف آن هستید، داشتن یک سایت مپ (Sitemap) یا نقشه سایت میتواند در این زمینه بسیار تاثیرگذار باشد. بروز بودن نقشه سایت به عنوان شیوه ارتباطی با موتورهای جستجو مهم است. در حالی که فایل robots.txt بیانگر فایل هایی است که موتورهای جستجو نباید ایندکس نمایند، نقشه سایت به موتورهای جستجو اعلام میکند کدام یک از بخش های موردنظر از سایت را ایندکس و بهتر شناسایی نماید. سایت مپ اتفاق جدیدی در طراحی سایت نیست بلکه همیشه بخشی از عناصر ساخت سایت بوده که با بهبود عملکرد موتورهای جستجو درباره نقشه سایت، امروزه از اهمیت بالایی برخوردار است. البته از دیدگاه سئو سایت، باید علاوه بر سایت مپهای قدیمی از جمله یاهو و MSN که هنوز از فرمتهای استاندارد html استفاده میکنند، سایت مپ گوگل با فرمت XML که متفاوتر از HTML است را نیز بکار گرفت که برای تجربه کاربر نیز مناسبتر است.
اهمیت سایت مپ برای سئو
از مزایای نقشه وبسایت میتوان به توانایی آن در سازماندهی لینکهای داخلی اشاره کرد، همچنین میتواند عملکرد هر لینک را به صورت داینامیک پیش بینی کند و فریمورک وبسایت را زیر نظر بگیرد. بسیاری از موتورهای جستجو شامل Googlebot میتوانند داخل فایل XML که محتویات Sitemap در آن قرار دارد خریداری کنند و در نتیجه محتوای سایت را ایندکس کنند. صفحات سایت مانند یک ساختار درختی با یکدیگر در ارتباط هستند. به عنوان مثال صفحه اصلی سایت یا همان صفحه Home به دیگر صفحات سایت مرتبط است. با توجه به اینکه لینک صفحه Home در منوی سایت قرار میگیرد و منو در تمام صفحات سایت موجود است، تمام صفحات سایت به صفحه اصلی سایت لینک شدهاند. برای ساده تر شدن درک ساختار درختی یک سایت، برای مخاطبان و موتورهای جستجو از نقشه سایت یا سایت مپ استفاده میشود. سایت مپ نشان میدهد که هر صفحه در کجای ساختار درختی قرار دارد.
سایت مپ XML :
سایت مپ با فرمت XML در سرور سایت ذخیره میشود و به موتورهای جستجو در پیدا کردن صفحات سایت کمک فراوانی میکند. هنگام کار با سایت مپ XML میتوانیم کلیه صفحات، پستها و حتی عکسهای سایت را در فایل XML آدرس دهی کنیم تا موتورهای جستجو براحتی بتوانند صفحه ایجاد شده را بیابند. در صورتیکه صفحهای از سایت به درستی با سایر صفحات سایت ارتباطی نداشته باشد موجب ایجاد مشکل برای موتورهای جستجو در یافتن آن صفحات کند به شکلی که حتی با وجود سایت مپ نتوانند بدرستی به آن صفحه رجوع کنند. در طراحی سایت همواره سایت یک صفحه اصلی دارد و تمام صفحات دیگر سایت به صورت مستقیم و یا بصورت زیر شاخه به این صفحه اصلی لینک هستند. بنابراین ایجاد صفحه ای که به سایر صفحات متصل نیست از این ساختار پیروی نمیکند.
سایت مپ Html :
سایت مپ هایی که برای مراجعه کاربران سایت طراحی میشوند را شامل میشود. این سایت مپ ها میتوانند از محیط گرافیکی بهره مند شوند و کاربر را به سمت مسیر مورد نیاز او هدایت کنند. از طریق ایجاد سایت مپهایی که برای استفاده کاربران سایت طراحی شده است میتوان مدت زمان حضور کاربر در سایت را افزایش داد. سایت مپهای Html معمولا یکی از پرپازدید ترین صفحات سایت هستند. زیرا کاربران بسادگی با مراجعه به آن میتوانند به تمام صفحات سایت دسترسی داشته باشند. با طراحی اصولی یک سایت مپ کاربران صفحه سایت مپ را به جستجو ترجیح خواهند داد.
مزایای سایت مپ برای سئو
ربات های گوگل برای یافتن صفحات سایتها و ایندکس کردن آنها به سایت مپ سایت مراجعه میکنند. سایت مپ کار ایندکس را برای صفحات سایت انجام میدهد. یعنی موتورهای جستجو با کمک رباتها به این صفحه مراجعه کرده و صفحه ایندکس از صفحات سایت را به این ربات ها ارائه میدهد. در گوگل وب مستر قسمتی به نام صفحات ایندکس شده وجود دارد که به شما نشان میدهد کدام صفحات شما ایندکس شده اند. دو عامل میتواند مانع ایندکس شدن یک صفحه شود. اول نبودن صفحه در نقشه سایت و دوم اینکه صفحه به تازگی ایجاد شده باشد و ربات های جستجو هنوز به این صفحه جدید مراجعه نکردهاند.
بدون ایندکس شدن یک صفحه در موتورهای جستجو صفحه نمیتواند در نتایج جستجو رتبه ای بگیرد. از آنجا که میزان سرچ شدن یک سایت در موتورهای جستجو در رسیدن سایت به اهدافش مانند فروش محصولات، بازدید بیشتر، دانلود بیشتر یک مدیا و غیره بسیار موثر است پس میتوان گفت که استفاده از یک نقشه سایت از اجزای ضروری در طراحی سایت به شمار میرود.
ایرادات سایت مپ:
اندازه محدود حجم
مطابق با قاعده اصلی، یک فایل sitemap.xml می تواند فقط تا ۵۰ هزار آدرس را در خود ذخیره کند. گوگل بیان کرد برای ذخیره فایل Sitemap.xml در قسمت Webmaster Tools حجم فایل باید کمتر از ۵۰ مگابایت باشد. برای حل این مشکل توسعه دهنده گان می توانند محتوای وبسایت را در چندین فایل XML جداگانه قرار دهند و در نهایت لیست فایلهای مختلف xml را در یک فایل xml دیگر ایندکس کنند.
تمام آدرس ها بررسی نمیشوند
زمانی که یک توسعه دهنده فایل sitemap.xml را ذخیره میکند، موتورهای جستجوگر محتوای داخل فایل را ایندکس میکنند. با این حال یک فایل سایتمپ به تنهایی نمیتواند تمام آدرس هایی که داخل یک ساختار هستند را بررسی کند و به اسپایدرها و خزنده ها معرفی نماید.
بدون تاثیر در ارتقا جایگاه وبسایت
پیامد اینکه خزنده نمی تواند برخی از برگه ها را بررسی کند در پایان این خواهد بود که موتورهای جستجوگر نمی توانند محتوای آن برگه ها را برای محاسبه نرخ رنک حساب کنند. در حالی که سایت مپ به عنوان یک علامت برای موتورهای جستجو است که به آنها می گوید اینجا محتوایی وجود دارد اما هیچوقت رابطه میان محتوای مختلف را ضمانت نمیکند.
درست مانند ابزارهای دیگر سئو، سایتمپ وظایف و قواعد مخصوص خود را دارد: برگه ها را دریافت کند و محتوای آن را در بانک اطلاعاتی موتورهای جستجوگر قرار دهد. سایتمپ در حقیقت یک ابزار است نه یک اکسیر جادویی! مشکلات حیطه رنکینگ بالا در وبسایت جنبه های مختلفی دارد و نیازمند استفاده از ابزارهای مختلفی است.
نقشه سایت یا سایتمپ یک ساختار درختی از سایت را ایجاد میکند. این ساختار درختی مانند ایندکس عمل کرده و تمام صفحات سایت را به موتور های جستجو معرفی می کند. دو نوع نقشه سایت برای استفاده کاربران و موتورهای جستجو طراحی میشود. نقشه سایت کاربران با کدهای HTML و گرافیک ارائه میشود و نقشه سایت موتورهای جستجو با کدهای XML ارائه میگردد. نقشه سایت برای یافتن صفحات سایت توسط موتور جستجو و سئو سایت نقش حیاتی دارد.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.