نقش دامنه سایت در سئو
اولین قدم در ایجاد یک وب سایت انتخاب نام دامنه برای آن است. مرحله بعد زمان انتخاب موضوع و نوشتن مطالب سایت مورد نظرتان است. نوشتن نام دامنه مهمترین بخش از راه اندازی سایت است، لذا تا زمانی که سایت شما پا برجاست، به هیچ عنوان نمیتوان آن را تغییر داد و سایت شما با همین نام شناخته میشود.
در زمان سرچ کردن در موتورهای جستجو نام دامنه نقطه شروع برای هر موتور جستجو به هنگام لیست کردن نتایج جستجو است. به دلیل سخت بودن تغییر نام دامنه، توصیه میشود نام دامنه شامل کلمات کلیدی مرتبط با اهداف سایت باشد. در حقیقت انتخاب نام دامنه مناسب یکی از مهمترین عوامل سئو است. برای شروع اگر نام دامنه شما شامل کلمات کلیدی خود باشد شما قادر به معرفی این کلمات به صورت آسانتر در داخل محتوای متن وب سایت خواهید بود. به این ترتیب سایت های معتبر و مرتبط با کار شما تمایل خواهند داشت تا به کلمه دامنه شما لینک بزنند و این عاملی برای بالا بردن موقعیت و رتبه بندی وب سایت شما در SERPs گوگل خواهد بود.
قسمتهای تشکیل دهنده نام دامنه سایت
دامین، نام منحصر به فرد آدرس یک سایت است. این نام شامل سه قسمت می باشد: قسمت Top-Level Domain یا همان پسوند دامنه، قسمت Domain Name یا همان نام دامنه و قسمت Subdomain یا همان قسمت پیشوند دامنه که استفاده از آن به انتخاب شماست. به ترکیب قسمت نام دامنه و پسوند آن Root Domain گفته می شود. قسمت http:// جزیی از آدرس صفحه و پروتکل آن است، اما جزیی از نام دامنه محسوب نمیشود.
قسمت Root Domain
این نام ابتدا در زمینه DNS ها ایجاد شد، اما به طور کلی این اصطلاح به ترکیب دو قسمت نام دامنه و پسوند آن گفته میشود. قسمت Root Domain سایت شما احتمالا همان صفحه اصلی سایت محسوب میشود و زیرمجموعه های آنها به شکل Subdomain پدید میآیند. نکته این قسمت این است که تمام Subdomain ها شامل Root Domain هستند.
بیشتر بدانید : الگوریتم های گوگل از گذشته تا حال
قسمت Subdomain
این قسمت، سطح سوم سلسله مراتبی یک دامنه است. Subdomain قبل از نام دامنه شروع شده و با یک نقطه از آن جدا میشود. به عنوان مثال “blog.example.com” و “english.example.com” نمونه هایی از Subdomain دامنه “wxample.com” هستند. ایجاد Subdomain در هر دامینی رایگان است و در قسمت وبمستر هر هاست میتوان آن را ایجاد و کنترل کرد.
نام: منظور از نام، همان اسمی است که شما برای سایت خود انتخاب میکنید. انتخاب نام اختیاری است و بهتر است با توجه به محتوای سایت اقدام به انتخاب بهترین نام برای سایت نمایید.
پسوند: انتخاب پسوند براساس قوانین بین الملل انتخاب می شود و در میان پسوندهای مختلف، شما باید متناسب با موقعیت بین المللی سایت خود، از پسوند های مناسب استفاده کنید برای مثال استفاده از پسوند Com. یا پسوند .ir
برای آگاهی بیشتر در مورد دیگر خدمات آژانس دیجیتال مارکتینگ بهیدو همین حالا با ما تماس بگیرید .
تماس با ما سئو و بهینه سازی سایت
انواع پسوند ها در نام دامنه سایت
پسوندهای عمومی: این پسوندها این امکان را میدهد که هر نوع کاربری بتواند از آن استفاده کند و حالت عمومی دارد یعنی شما در هر مکانی میتوانید از آن ها استفاده کنید.
پسوندهای اقلیمی و کشوری: این نوع پسوندها، مختص هر کشوری است و کشورها میتوانند درخواست دهند که برای خود یک کد پسوند داشته باشند برای مثال کد پسوند ایران، ir است.
تاثیر نام دامنه سایت بر بهینه سازی سایت :
در بررسی نقش نام دامنه بر بهینه سازی سایت باید به چند نکته توجه داشت:
-
عمر دامنه :
تاثیر عمر دامنه بر روی پارامترهای رتبه بندی و سئو هنوز یک معماست. علی رغم اینکه اکثر افراد تصور می کنند عمر دامنه بر روی سئو کسب رتبه بهتر تاثیر گذار است، مت کاتس، کارشنان ارشد گوگل در بیانیه ای اعلام کرده است که بر طبق محدوده اطلاعات او، هیچ موتور جستجویی از عمر دامنه در پارامترهای رتبه بندی خود استفاده نمی نماید. طبق گفته او عمر کم دامنه نمی تواند دلیلی برای صاحبین سایت ها باشد تا دست به تعویض نام آن بزنند و همچنین تاریخ انقضای دامنه سایت نیز تاثیر خاصی در رتبه سایت نخواهد داشت و انقضای طولانی تر دامنه تنها نشان از اهمیت شما به نگهداری از دامینتان خواهد بود.
بیشتر بدانید : 5 روش همکاری سئو و روابط عمومی
چیزی که در این حیطه برای گوگل مهم است، تاریخ شروع اولین پایش سایت و بک لینک هاییست که برای آن پیدا شده است. مت کاتس تاکید کرده است که تفاوتی بین دامنه با عمر شش ماه و دامنه دیگری با عمر یک سال وجود ندارد.
-
کاراکترهای مناسب :
طول کارکترها را بیش از اندازه در نظر نگیرید. بعلاوه در کنار ساده بودن بیان کننده محتوای سایت نیز باشد. نام دامنه باید گویای موضوع سایت شما باشد به طور مثال اگر شما سایتی در مورد ساختمان های هوشمند راه اندازی میکنید، در بخشی از نام دامنه سایت حتما باید از واژه های مربوط به ساختمان، هوشمندسازی و تکنولوژی و از این قبیل کلمات استفاده کنید.
-
جدا کننده مناسب :
بهترین جدا کننده کلمات در دامنه و آدرس دش ( – ) است.
-
نگارش آن راحت باشد :
به گونه ای که کاربر در زمان جستجو مشکلی در به یادآوری آن نداشته باشد.
-
در نام دامنه خود از کلمات کلیدی استفاده کنید :
این کار باعث می شود که گوگل سریعتر بتواند سایت شما را بیابد. در زمان ثبت یک دامنه باید این را در نظر گرفت که هدف سایت شما چیست و چه کلماتی باید در آدرس آن قرار بگیرند.
-
تاریخچه دامنه :
از آنجا که دامین هایی که قبلا دارای صفحات زیاد ایندکس شده در گوگل بودند یا در واقع ریست شدند دیگر اعتبار خوبی نزد گوگل ندارند، از آنها در نام دامنه سایت استفاده نکنید.
-
مالک دامین :
به اعتقاد بعضی کارشناسان گوگل نسبت به دامین هایی که مالک آنها اسپمر به شمار میآیند حساس است و آنها را بیشتر زیر زره بین میگیرد.
-
اعتبار دامنه :
دامینه ایی که از مدت اعتبار آنها مدتی گذشته و به عبارتی ساسپند شده بودند و دوباره راه اندازی شدند از اعتبار آنها کاسته میشود.
بیشتر بدانید : چگونه یک سایت نمونه کار عالی و تاثیرگذار بسازیم؟
-
انتقال دامنه :
از انتقال دامنه های مشکوکی که سابقه هک شدن داشتند یا اعتبار پایینی دارند بپرهیزید. هنگامی که یک وبمستر تصمیم به انتقال دامنه می گیرد می بایست به نکات مهمی از قبیل ریدایرکت ها دقت کند. ریدایرکت ها بایست به گونه ای باشد که هر زیر مجموعه به زیرمجموعه متناسب خود ریدایرکت گردد. از دید سئو، ریدایرکت کل صفحات به صفحه اصلی گزینه خوبی برای ساده تر کردن کار نیست.
برچسب ها بک لینکطراحی مجدد
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.