چگونه صفحه ای را از گوگل حذف کنیم؟
بیشتر صاحبان سایت ها مشتاق هستند گوگل صفحاتی که دارند را ایندکس کند و به کاربران نشان دهد. با اینحال در برخی از شرایط ممکن است فردی دوست نداشته باشد گوگل محتوایش را ایندکس کند. شاید برای شما هم چنین موقعیتی پیش آمده باشد به عنوان مثال ممکن است محتوایی در سایت داشته باشید که بخواهید فقط خودتان یا کارمندانتان ببینید یا به طور تصادفی از مواردی که دارای کپی رایت هستند استفاده کرده باشید. برای اینکه بتوانید صفحه ای را از گوگل حذف کنید چند راه خیلی ساده پیش رو دارید. فقط به خاطر داشته باشید که هیچ کدام از این روش ها فوری نیستند و برای اینکه نتایجش را ببینید باید کمی صبر کنید.
روش هایی که برای حذف صفحه از گوگل پیش رو داریم:
۱- پروتکل استثنا کردن Robot:
اولین گزینه ای که دارید استفاده از robots meta-element NOINDEX است. شما می توانید با اضافه کردن کد نوایندکس به بخش Head صفحه خودتان به گوگل بگویید که نمی خواهید این صفحه را ایندکس کند. با اضافه کردن این کد مشکلتان حل می شود. حالا تنها کاری که باید انجام دهید این است که منتظر بمانید و صبر کنید تا گوگل و بینگ تغییرات اعمال شده را ثبت کنند.
کد زیر یک نمونه کد است که می توانید از آن استفاده کنید:
<meta name=”robots” content=”noindex”>
در فایل Robot.txt هم می توانید پروتکل استثنا را ایجاد کنید. عبارت DISALLOW در فایل robots.txt مانع از ایندکس شدن صفحه توسط ربات های گوگل می شود. متاسفانه صفحه شما ممکن است هنوز به صورت ایندکس شده باقی بماند اما گوگل به کمک این موارد مانع از نمایش داده شدن آن در نتایج جستجو می شود. به خاطر داشته باشید که این روش امن ترین و قابل اعتمادترین روش نیست.
۲- استفاده از کنسول جستجوی گوگل:
کنسول جستجوی گوگل ((Google Search Console (GSC) یک ابزار رایگان است که می توانید آن را به سرعت و به راحتی فعال کنید. به کمک کنسول جستجوی گوگل می توانید صفحه ای را که قرار است از ایندکس گوگل حذف کنید انتخاب نمایید. بینگ هم کنسول وبمستر دارد که می توانید به کمک آن صفحه تان را از ایندکس حذف کنید. برای اینکه بتوانید آدرسی را به کمک کنسول جستجوی گوگل حذف کنید مراحل زیر را طی کنید:
- وارد کنسول جستجوی گوگل شوید و سایتی که می خواهید تغییراتی در آن ایجاد کنید را انتخاب نمایید.
- گزینه Optimization را در منوی سمت چپ انتخاب کنید
- حالا از زیرمنوی ظاهر شده گزینه Remove URL را انتخاب کنید
- گزینه Create a new request for removal را انتخاب کنید
- آدرس صفحه ای که می خواهید از ایندکس حذف شود را وارد کنید و انتخاب خود را تایید کنید.
- منتظر بمانید. ممکن است این فرآیند بیش از ۴۸ساعت طول بکشد
- کنسول جستجوی گوگل درخواست حذفی که از طرف شما صادر شده را بررسی می کند. اگر درخواستتان رد شد روی گزینه Learn more کلیک کنید تا اطلاعات بیشتری در این زمینه داشته باشید.
اگر نظرتان عوض شد می توانید درخواستی که در کنسول جستجوی گوگل داده اید را حذف کنید. برای اینکار کافیست بر روی گزینه Reinclude کنار آدرس مدنظر کلیک کنید. به خاطر داشته باشید که حذف از طریق کنسول گوگل یا ابزار وبمستر بینگ ممکن است موفقتی باشد. بعد از ۹۰ روز درخواست حذف منقضی خواهد شد. ممکن است صفحه مدنظر اگر لینکی به آن اشاره کرده باشد دوباره ایندکس شود. به همین خاطر بهتر است تگ نوایندکس (noindex) را به بخش Head صفحه تان اضافه کنید تا مطمئن شوید این صفحه دوباره ایندکس نمی شود.
در نهایت درخواست حذف صفحه در کنسول جستجوی گوگل برای برطرف کردن مشکلات canonicalization یا مدیریت مهاجرت های وب مفید و مناسب نیست. روش های دیگری برای حل این مشکلات وجود دارد.
۳- صفحه را پشت لاگین پنهان کنید:
گوگل صفحاتی که نیازمند لاگین برای دسترسی هستند را نمی تواند ایندکس کند. یکی از روش هایی که می توانید مطمئن شوید محتوای داخلی تان به اشتباه در گوگل ایندکس نمی شود این است که آن را پشت پسوردی پنهان کنید. اطلاعات خاض همچون اطلاعات شخصی و اطلاعات مربوط به حساب بانکی را باید همیشه در جای امن نگه دارید.
۴- محتوای قدیمی را حذف کنید اما آدرس را نه:
گاهی از اوقات فقط می خواهید کش گوگل را برای محتوایتان به روز کنید. بعد از اینکه محتوای یک صفحه را به روز کردید می توانید منتظر بمانید تا گوگل محتوا را مجددا ایندکس کند یا درخواست حذف کش را بدهید. برای درخواست حذف کش سری به کنسول جستجوی گوگل بزنید و همانطور که می خواستید صفحه را از ایندکس خارج کنید عمل کنید. برای نگه داشتن آدرس و حذف کش گزینه Remove page from cache only را انتخاب کنید. شما همچنین می توانید تگ NOARCHIVE را به صفحه تان اضافه کنید. اینکار مانع از کش شدن صفحه تا زمانی که تگ حذف می شود، خواهد شد.
۵- صفحه را پاک کنید:
برای پیشگیری از ایندکس شدن یک صفحه می توانید آن را از روی سرور حذف کنید. اینکار ممکن است خطای ۴۰۴ یا ۴۱۰ را ایجاد کند. زمانی که این خطاها را دریافت کردید می توانید بفهمید که گوگل صفحه را ایندکس پاک کرده است.
۶- محتوای موجود در سایت دیگر را پاک کنید:
اگر سایت دیگری محتوای سایت شما را نشان می دهد می توانید از DMCA استفاده کنید و درخواست حذف محتوا را بدهید. همچنین می توانید به کمک ابزار public removal درخواست حذف بدهید. باید با صاحب سایت تماس بگیرید و از او بخواهید محتوا را حذف کند یا اصلاح نماید.
روش هایی که کارساز نیستند:
۱- لینک ندادن:
محدود کردن لینک دهی به یک صفحه تضمینی برای ایندکس نشدنش نیست. شما می توانید دسترسی به یک صفحه بر روی سایتتان را محدود کنید اما کنترلی به لینک دادن به آن نخواهید داشت.
۲- صفت نوفالو:
اگرچه صفت نوفالو در لینک مانع از دنبال کردن لینک توسط گوگل می شود اما مانع از لینک دادن دیگرا ن به آن نخواهد شد. همچنین صفت نوفالو مانع از ایندکس شدن صفحه تان نخواهد شد.
۳- فرم ها، جاوا اسکریپت و فلش:
سفارشی سازی صفحه با فرم ها، جاوا اسکریپت و فلش می تواند ایندکس کردن را محدود کند با اینحال گوگل در خزش این فرمت ها بهتر شده و در حال بهبود است.
سخن نهایی:
اگر همه قوانین برای حذف محتوا را دنبال کردید و هنوز هم صفحه تان در نتایج گوگل یا بینگ ظاهر می شود ممکن است آدرس های متعددی داشته باشید که محتوای تکراری نشان می دهد یا کش تان قدیمی شده است. در چنین شرایطی باید درخواست حذف صفحات متعدد قدیمی را بدهید. در نهایت باید به خاطر داشته باشید که حذف یک صفحه از سایت عواقب خاص خود را در پی خواهد داشت. این اثرات می تواند تاثیر موقتی بر روی رتبه بندی تان داشته باشد. پس با احتیاط حرکت کنید.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.