نصب گوگل آنالیتیکس
نصب گوگل آنالیتیکس و افزودن آن به وب سایت کمک می کند تا شما بتوانید میزان ترافیک سایت خود را ردیابی کرده و بینش های ارزشمندی درباره ی مخاطبان خود کسب کنید. هنگامی که سایت خود را راه اندازی می کنید ، Google Analytics می تواند اطلاعات بسیار مفیدی در اختیار شما قرار دهد که مطمئناً به شما در راهبرد محتوایتان کمک می کند. با این حال کارایی گوگل آنالیتیکس برای مبتدیان چندان آشنا نیست. به همین خاطر در این راهنما به اطلاعاتی در خصوص گوگل آنالیتیکس و همینطور نصب گوگل آنالیتیکس می پردازیم.
نصب گوگل آنالیتیکس و افزودن آن به وب سایت کمک می کند تا شما بتوانید میزان ترافیک سایت خود را ردیابی کرده و بینش های ارزشمندی درباره ی مخاطبان خود کسب کنید. هنگامی که سایت خود را راه اندازی می کنید ، Google Analytics می تواند اطلاعات بسیار مفیدی در اختیار شما قرار دهد که مطمئناً به شما در راهبرد محتوایتان کمک می کند. با این حال کارایی گوگل آنالیتیکس برای مبتدیان چندان آشنا نیست. به همین خاطر در این راهنما به اطلاعاتی در خصوص گوگل آنالیتیکس و همینطور نصب گوگل آنالیتیکس می پردازیم.
گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) چیست؟
گوگل آنالیتیکس یک سرویس تجزیه و تحلیل وب است که توسط گوگل ارائه شده و به ردیابی بازدید وب سایت ها کمک می کند. این سرویس در حال حاضر پرکاربردترین سرویس تجزیه و تحلیل و ردیابی وب است. حتی اگر به تازگی وب سایت خود را راه اندازی کرده اید باز هم این سرویس می تواند مزایای زیادی را برای شما به همراه داشته باشد.
داشبورد گوگل آنالیتیکس
برخی امکانات موجود در داشبورد گوگل آنالیتیکس عبارتند از:
- گزینه Real-Time اطلاعات بازدیدکنندگان وب سایت شما را در زمان واقعی نشان می دهد. این اطلاعات شامل تعداد بازدیدکنندگان فعال حال حاضر ، مکان آنها و محتوای در حال بازدید است.
- گزینه مخاطب در مورد مخاطبان مانند تعداد بازدیدکنندگان در یک دوره معین ، میانگین مدت زمان و مکان آنها اطلاعات می دهد.
- گزینه دستیابی به شما امکان می دهد منبعی را که کاربران شما از آنجا می آیند و سایر اطلاعات مربوط به کانال های بازاریابی خود را بشناسید.
- گزینه دیگری نیز وجود دارد که رفتار کاربران پس از ورود به وب سایت شما از جمله صفحاتی که بازدید می کنند و موارد دیگر را نشان می دهد. همچنین این ابزار نحوه عملکرد شما را برای دستیابی به اهدافتان را نیز گزارش می کند.
بنابراین اگر می خواهید در مورد وب سایت خود بینش مفیدی کسب کنید، همین الان گوگل آنالیتیکس را نصب کنید!
مزایای استفاده از Google Analytics
مزایای اصلی استفاده از Google Analytics شامل موارد زیر است:
- مخاطبان خود را بشناسید
هنگامی که از Google Analytics استفاده می کنید ، می توانید بررسی کنید چه نوع کاربرانی و از کجا از وب سایت شما بازدید می کنند. رفتار و الگوی کار آنها با وب سایت شما و مدت زمانی که در وب سایت شما باقی می مانند نیز قابل پیگیری است. بنابراین با استفاده از این اطلاعات ، می توانید استراتژی خود را به روشی حساب شده برنامه ریزی کنید تا مخاطبان خود را افزایش دهید.
- کیفیت محتوا را حفظ کنید
Google Analytics به شما اجازه می دهد تا بدانید کدام صفحه یا پیوند توسط کاربران بیشتر مورد پسند واقع می شود و بنابراین بیشتر روی آنها کلیک می شود. از این رو ، می توانید نوع محتوایی را که بیشتر مورد پسند مخاطبان است ، ارائه دهید.
- بهترین محدوده زمانی برای انتشار مطلب را مشخص کنید
زمانی که شما یک پست جدید در سایت خود ارسال می کنید، برای جذب خواننده بسیار مهم است. با استفاده از Google Analytics می توانید زمان اوج مراجعه کاربران به وب سایت خود را ببینید و بنابراین ارسال محتوای خود را بر اساس آن برنامه ریزی کنید.
راهنمای نصب گوگل آنالیتیکس
همانطور که گفته شد گوگل آنالیتیکس ابزاری ضروری برای کسب اطلاعات در مورد نحوه تعامل کاربران با وب سایت شماست. اما قبل از اینکه یاد بگیرید چگونه از آن استفاده کنید ، باید ابتدا این ابزار مفید را نصب کنید. برای نصب گوگل آنالیتیکس در وب سایت خود مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله ۱ – یک حساب Google ایجاد کنید و یا از یک حساب موجود استفاده کنید
اگر یک حساب Google یا Gmail موجود از قبل ایجاد کرده اید ، نیازی به ایجاد یک حساب جدید ندارید و می توانید به مرحله بعدی بروید. اما اگر حساب Google یا Gmail ندارید ، ابتدا باید آن را بسازید.
مرحله ۲ – از حساب Google خود برای راه اندازی Google Analytics استفاده کنید.
اکنون که یک حساب Google ایجاد کرده اید ، می توانیم به سراغ راه اندازی Google Analytics برویم. در حالی که هنوز در حساب کاربری خود در گوگل قرار دارید ، به این آدرس وب سایت بروید:
http://www.google.com/analytics
هنگامی که روی “Sign in to Analytics ” در گوشه بالا سمت راست کلیک می کنید ، به صفحه جدیدی هدایت خواهید شد. روی گزینه “Set up for free” در سمت راست کلیک کنید و در Google Analytics ثبت نام کنید. در حساب Google Analytics ابتدا باید یک نام کاربری برای خود انتخاب کرده و گزینه بعدی را بزنید. سپس در صفحه بعدی نوع استفاده خود که شامل وب سایت، اپلیکیشن یا هر دو است را مشخص کنید. سپس باید نام وب سایت ، آدرس وب سایت، دسته بندی صنعت و گزارش منطقه زمانی را مشخص کنید و در آخر ، روی دکمه آبی رنگ “create” در پایین کلیک کنید.
در این بخش قوانین و شرایط استفاده از خدمات Google Analytics ظاهر می شود و شما باید قبل از ادامه کار این قوانین را بپذیرید. سپس یک کد رهگیری منحصر به فرد به شما ارائه می شود که باید در وب سایت شما اعمال گردد.
مرحله ۳ – نصب کد رهگیری
برای اینکه Google Analytics بتواند انواع معیارهای وب سایت شما را گزارش دهد ، باید کد پیگیری را در هر صفحه وب سایت خود نصب کنید. برای نصب کد ، شما اساساً باید آن را در تمام صفحات کد وب سایت خود نشان دهید. اگر تجربه افزودن کد به وب سایت خود را ندارید ، باید با شرکت طراحی وب سایت خود تماس بگیرید. در غیر اینصورت کد رهگیری را در هدر یا فایل پاورقی وب سایت خود کپی و جایگذاری کنید.
-اگر کد پیگیری را به پرونده هدر اضافه می کنید ، مطمئن شوید که کد قبل از برچسب بسته شدن </ head> موجود باشد.
-اگر کد پیگیری را به پرونده پاورقی اضافه می کنید ، مطمئن شوید که کد قبل از برچسب بسته شدن </ html> موجود باشد.
مرحله ۴ – اطمینان حاصل کنید که کد رهگیری در همه صفحات وجود دارد
ابزاری بسیار مفید به نام GA Checker وجود دارد که کل وب سایت شما را اسکن می کند (حداکثر ۱۰۰۰۰ صفحه) تا ببینید آیا کد رهگیری Google Analytics در همه صفحات وجود دارد یا خیر. تمام کاری که شما باید انجام دهید اینست که نام وب سایت خود را وارد کنید و سپس بر روی دکمه ای که می گوید “بررسی سایت” کلیک کنید. اگر کد رهگیری را با موفقیت نصب کنید ، در کنار Google Analytics در همه صفحات علامت تیک مشاهده می کنید.
مرحله ۵ – نحوه استفاده از Google Analytics را بیاموزید
اکنون که کد رهگیری را در تمام صفحات وب سایت خود نصب کرده اید ، ۲۴ ساعت طول می کشد تا Google شروع به جمع آوری داده ها از وب سایت شما کند. لطفاً به خاطر داشته باشید که Google Analytics همیشه یک روز عقب خواهد ماند و شما نمی توانید داده های امروز را مشاهده کنید. بعد از نصب گوگل آنالیتیکس حتما نحوه کار با آن را نیز بیاموزید.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.