دارک وب چیست ؟
دارک وب چیست ؟
اینترنت مکانی بسیار بسیار بزرگتر از آن چیزی است که احتمالاً تصور می کنید. شما در مورد فیس بوک ، گوگل ، نتفلیکس و آمازون و شاید میلیون ها وب سایت دیگر که می توانید از مرورگر وب معمول خود به آنها دسترسی داشته باشید ، می دانید. اما موارد بیشتری مانند دارک وب و دیپ وب وجود دارد که به طور معمولی در موتورهای جستجو ظاهر نمی شوند. بنابراین هنگام جستجو در گوگل ، هیچ یک از این موارد را در نتایج مشاهده نخواهید کرد. اما دارک وب دقیقا چیست؟ اگر می خواهید بدانید دارک وب چیست ؟ و از آنها استفاده می شود با ما همراه باشید.
اینترنت مکانی بسیار بسیار بزرگتر از آن چیزی است که احتمالاً تصور می کنید. شما در مورد فیس بوک ، گوگل ، نتفلیکس و آمازون و شاید میلیون ها وب سایت دیگر که می توانید از مرورگر وب معمول خود به آنها دسترسی داشته باشید ، می دانید. اما موارد بیشتری مانند دارک وب و دیپ وب وجود دارد که به طور معمولی در موتورهای جستجو ظاهر نمی شوند. بنابراین هنگام جستجو در گوگل ، هیچ یک از این موارد را در نتایج مشاهده نخواهید کرد. اما دارک وب دقیقا چیست؟ اگر می خواهید بدانید دارک وب چیست ؟ و از آنها استفاده می شود با ما همراه باشید.
دارک وب چیست ؟
دارک وب یا وب تاریک قسمت کوچکی از اینترنت است که توسط موتورهای جستجوی معمولی نشان داده نمی شود. در واقع دارک وب به طور خاص به وب سایت هایی گفته می شود که در پشت چندین لایه رمزگذاری وجود دارند و با استفاده از موتورهای جستجو رایج در میان مردم عادی نمی توان آنها را پیدا کرد. به این ترتیب هرگز انتظار نداشته باشید که با استفاده از مرورگرهای معمولی اینترنت همچون کروم یا فایرفاکس ، به این اطلاعات دسترسی پیدا کنید.
دارک وب برای محافظت از داده های موجود در شبکه ، از مجموعه گره های منفرد و رمزگذاری شده استفاده می کند. قدرت رمزگذاری و دشواری ردیابی فعالیت آنلاین در وب تاریک ، آن را به مکانی مناسب برای همه فعالیت های مخرب و خطرناک تبدیل کرده است. البته وب تاریک علاوه بر کاربردهای بد ، شامل استفاده های مفیدی همچون افزایش امنیت داده های مهم وب سایت است.
دارک وب با دیپ وب چه تفاوتی دارد؟
به طور کلی شبکه جهانی سه قسمت دارد: وب سطحی ، وب عمیق و وب تاریک.
وب سطحی همه مواردی است که از طریق جستجو یا تایپ یک URL در مرورگر شما به طور عمومی قابل دسترسی است. اما وب عمیق که تحت عنوان وب نامرئی نیز شناخته می شود ، به محتوای موجود در وب اشاره دارد که توسط موتورهای جستجوی استاندارد نمایش داده نمی شوند. طبق تخمین های کارشناسان ، وب عمیق تقریبا ۵۰۰ برابر بزرگتر از وب سطحی است.
در برخی مقاله ها دارک وب را همان وب عمیق معرفی کرده اند که این کاملا اشتباه است. در واقع بر اساس آنچه گفته شد دیپ وب که تحت عنوان وب عمیق یا وب پنهان نیز شناخته می شود به هر چیزی که از طریق موتور جستجو قابل دسترسی نباشد اشاره دارد. اگرچه به نظر می رسد این تعریف به تعریف دارک وب شباهت دارد، اما تفاوت هایی نیز میان این دو مفهوم وجود دارد.
دیپ وب به اطلاعات پنهان مانند سوابق پزشکی ، اطلاعات عضویت در سایت ، داده های محرمانه و غیره اشاره دارد. یک مثال مهم استفاده از دیپ وب در بانکداری الکترونیک و ایمیل است. اما دارک وب زیرمجموعه و بخش کوچکی از دیپ وب است که بیشتر برای اهداف غیر قانونی استفاده می شود. در واقع دارک وب، به مجموعه سایت های غیرقانونی در دیپ وب گفته می شود که به طور عمدی پنهان شده و با استفاده از روش های خاص قابل مشاهده هستند.
نمونه فعالیت های اخیر در دارک وب
در دارک وب تمامی اقدامات مانند هکها ، بازارهای سیاه ، ویروسها ، مواد مخدره ، ارزهای تقلبی، مدارک جعلی ، خرید و فروش اسلحه ، بازار سیاه برای اعضای بدن و جرایم دیگر به صورت ویکی طبقه بندی شده اند.
به طور مثال یکی از معروف ترین مواردی که در دارک وب راه اندازی شد ، Silk Road ؛ اولین بازار سیاه آنلاین مدرن بود. البته این وب سایت در سال ۲۰۱۳ تعطیل شد و بنیانگذار آن نیز در زندان به حبس ابد محکوم شده است. طبیعتاً بسیاری از وب سایت های مشابه دیگر در دارک وب در سال های اخیر ایجاد شده اند. مثلا در اوایل ماه جاری میلادی ، AlphaBay ، یک بازار وب تاریک دیگر که حدود۶۰۰۰۰۰ تا ۸۰۰،۰۰۰ دلار در روز درآمد داشت ، توسط نیروی پلیس تعطیل شد.
چگونه به دارک وب دسترسی پیدا کنیم؟
معروف ترین ابزار برای ورود به وب تاریک ، مرورگر Tor است. با Tor می توانید به وب سایت هایی دسترسی پیدا کنید که آدرس آنها با پسوند .onion خاتمه یابد. اینها وب سایت هایی هستند که به طور انحصاری در وب تاریک موجود هستند و از طریق مرورگرهای معمولی نمی توان به آنها دسترسی داشت. این مرورگر جهت مخفی نگه داشتن درخواست کاربر در هنگام بارگذاری صفحات ، از ۶۰۰۰ سرور استفاده میکند. این قابلیت باعث میشود تا ردیابی کاربران و همینطور ردیابی درخواست های آنها توسط نهادهای دولتی تقریبا غیرممکن گردد.
البته ناگفته نماند در حالی که Tor از اطلاعات شما در برابر نظارت نهادهای دولتی محافظت می کند ، اما از شما در برابر وب سایت هایی که دارای محتوای مخرب هستند و همینطور هکرها محافظت نمی کند. بنابراین باید برای ورود به وب سیاه بسیار مراقب بود.
آیا ممکن است اطلاعات شخصی شما در وب تاریک قرار بگیرد؟
حتی زمانی که در اینترنت مشغول تحقیق ، بازی و تجارت هستید ، مجرمان در کمین اطلاعات شما هستند. آنها برای سرقت اطلاعات شخصی شما و فروش آنها در وب تاریک از فرم ها ، وب سایت های رایگان و روش های دیگر استفاده می کنند.
چگونه می توانید از ورود اطلاعات خود به وب تاریک جلوگیری کنید؟
اقدامات پیشگیرانه ای وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از سرقت هویت و عواقب مالی آن ، آنها را انجام دهید:
- از ورود اطلاعات حساس در رایانه های عمومی خودداری کنید.
- رمزهای عبور را ایمن نگه دارید و اغلب آنها را تغییر دهید.
- هرگز اطلاعات حساس مانند شماره های تأمین اجتماعی ، شماره کارت های اعتباری یا حساب های بانکی و اطلاعات گواهینامه رانندگی را از طریق ایمیل ارسال نکنید.
- از سایت های ناامن مانند آنهایی که لایه سوکت امن ندارند (SSL) دوری کنید. مخصوصاً اگر سایت مورد نظر به صورت اینترنتی محصولات و خدمات خود را می فروشد و از شما اطلاعات مالی می خواهد.
- شما می توانید با مشاهده URL وب سایت ، بررسی کنید که آیا وب سایت از گواهی SSL استفاده می کند یا خیر. اگر به جای “http” با “https” آغاز شود ، به این معنی است که سایت با استفاده از گواهی SSL ایمن شده است (“s” به معنای امن است).
- به پیام های ایمیل ناخواسته پاسخ ندهید.
- اطمینان حاصل کنید که هنگام دریافت پاسخ یا ارسال پیام ایمیل ، همه گیرندگان را می شناسید.
- از کارت های هدیه یا سایر روش های پرداخت ایمن که به حساب بانکی شما متصل نیستند استفاده کنید.
- از مرورگرهایی که دارای ضد بدافزار و محافظت از فایروال هستند ، استفاده کنید.
- از انتشار اطلاعات شخصی در شبکه های اجتماعی خودداری کنید.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.