تیم تولید محتوای بهیدو

طراحی سایت و اپلیکیشن موبایل،دیجیتال مارکتینگ

طراحی سایت و اپلیکیشن موبایل،دیجیتال مارکتینگ

شرکت بهین مبتکران ایده با نام اختصاری «بهیدو» یک مجموعه تخصصیِ فعال در زمینه تجارت الکترونیک است . ارائه خدمات حرفه ای در حوزه طراحی وب سایت، اپلیکیشن های موبایل، سئو و دیجیتال مارکتینگ در دپارتمان های این ظرکت به طور تخصصی انجام می شود.ما به تجارت شما کمک می‌کنیم در فضای مجازی حضوری قدرتمند و تاثیرگذار داشته باشید. به خوبی معرفی شده، دیده شوید و با کاربران فعلی و مشتریان آینده ارتباط برقرار کنید.

انتقال آب در کشاورزی و نقش لوله پلی اتیلن

شنبه, ۲۸ بهمن ۱۳۹۶، ۱۲:۲۷ ب.ظ
انتقال آب در کشاورزی

انتقال آب در کشاورزی از این روی اهمیت دارد که بیشترین میزان مصرف آب کشور در سفره های آب زیرزمینی  و در بخش کشاورزی است. هر وقت که به این نکته توجه داشته باشیم که کشور ما در ناحیه ای خشک و نیمه خشک واقع شده و بارندگی کم در ده سال اخیر آن را با روند بحران شدید، جدی و مزمن آب روبرو کرده و ممکن است این کم آبی پیامدهای مخرب و جبران ناپذیری برای نسل های آینده داشته باشد، بیشتر به اهمیت انتقال آب در کشاورزی پی می بریم. آب این کالای استراتژیک، علاوه بر اقتصاد برای امنیت ما نیز مهم و حیاتی است. زیرا که مهمترین نقش را در طبیعت، محیط زیست و سلامت انسان ها ایفا می کند. در ادامه با شرکت توسن صنعت آپادانا تولید کننده لوله پلی اتیلن ، لوله آبیاری و  نوار آبیاری همراه باشید تا بیشتر درباره اهمیت روش های نوین انتقال آب در کشاورزی بدانید.

لوله پلی اتیلن و انتقال آب در کشاورزی

در صورت استفاده از لوله و اتصالات پلی اتیلن در سیستم آبرسانی و آبیاری ، می توان از هدر رفت آب در حین انتقال جلوگیری نمود. از سویی دیگر علاوه بر کامل کردن روند انتقال آب در کشاورزی با صرفه جویی در مصرف آب و حفظ ذخایر آبی، مزیت دیگری که می توان برای استفاده از لوله پلی اتیلن در انتقال آب در کشاورزی در نظر گرفت، جلوگیری از آلودگی آب و افزایش راندمان و عملکرد محصول و نهایتا خودکفایی است.

نقش لوله پلی اتیلن در انتقال آب در کشاورزی از آن جهت حائز اهمیت است که در میان روش های مختلف انتقال آب در کشاورزی علاوه بر سلامتی آب فاکتورهای دیگری همچون هزینه انتقال ، سرعت انتقال ، زمان اجرای پروژه نیز بسیار حائز اهمیت هستند. استفاده از لوله و اتصالات پلی اتیلن در این فرآیند، تاثیر مستقیم بر سطح زیر کشت گذاشته و صرفه جویی محسوسی در مصرف آب به همراه دارد. می توان گفت که مهمترین و اساسی ترین راهکار مقابله با بحران آب، مدیریت صحیح آبیاری با شناخت صحیح از فرآیند آبیاری و روشهای مختلف آبیاری مانند آبیاری سطحی، آبیاری تحت فشار و آبیاری زیرزمینی است. بهینه سازی روش های انتقال آب در کشاورزی با استفاده از لوله پلی اتیلن به غلبه بر معضل کمبود آب در این بخش تا حدود زیادی کمک می کند.

عوامل موثر در انتخاب روش آبیاری

با استفاده از سیستمهای آبیاری نوین می‌توان به جلوگیری از تلفات آب  و بهره وری حداکثری از منابع آبی ، افزایش تولید در واحد سطح و توسعه کشت‌های گلخانه‌ای ، رشد اقتصادی و توسعه پایدار دست یافت . نکته ای که می بایست به آن اشاره شود این است که انتخاب روش آبیاری مناسب اهمیت زیادی در موفقیت آن دارد .

اساسی‌ترین عوامل موثر در انتخاب روشهای آبیاری : بافت خاک ، آماده کردن زمین ، اندازه مزارع ، شوری خاک ، زهکشی ، آب قابل دسترس ، کیفیت آب ، گیاهان الگوی کشت ، انرژی قابل دسترس ، تناوب زراعی و عملیات زراعی ، کیفیت و میزان محصولات ، وضعیت آب و هوایی ، هزینه آب ، و مسائل فرهنگی و اجتماعی می باشند .

انتقال آب در کشاورزی

عملیات لوله گذاری و فرآیند انتقال آب در کشاورزی

به منظور جلوگیری از مصرف و هدر رفتن آب در سطح مزارع در شیوه سنتی لازم است با برنامه ریزی و سرمایه گذاری در بخش انتقال آب با بحرانهای پیش رو از هم اکنون مقابله نمود. از بهترین روش ها، لوله گذاری انتقال آب کشاورزی برای ارتقای بهره وری و  مصرف بهینه آب می باشد. لذا به منظور آبیاری و انتقال آب از محل منبع تا ابتدای اراضـی و نیـز توزیـع آب در سـطح اراضی و تأمین فشار، از انـواع خطـوط لولـه بـا تحمـل فشـار و جنس های متفاوت (باتوجه به نوع و شرایط روش آبیاری تحت فشار ) استفاده می شود که بهترین نوع لوله برای این مهم لوله های پلی اتیلن می باشد.

در اینجا به  شرح مختصری از عملیات تهیه و اجرای لوله های پلی اتیلن در فرآیند انتقال آب می پردازیم :

مرحله اول: بوته کنی ، تمیز کردن و آماده کردن مسیر لوله گذاری و انجام کارهای نقشه برداری لازم

مرحله دوم: تهیه ، بارگیری و حمل لوله های  اتصالی ها

مرحله سوم: حفر ترانشه تا عمق مورد نظر

مرحله چهارم: شیب بندی و تسطیح کف ترانشه

مرحله پنجم: حفاظت کامل داخل لوله  از ورود هرگونه مواد خارجی

مرحله ششم: قرار دادن لوله ها درون ترانشه

مرحله هفتم: خاکریزی اطراف و روی لوله های درون ترانشه  با خاک سرندی

مرحله هشتم: آزمایش هیدرولیکی لوله خط ، طبق مشخصات فنی

مرحله نهم: پخش و کوبیدن خاک سرندی با وسایل دستی تا تراکم مورد لزوم طبق مشخصات فنی، پرکردن ترانشه تا سطح زمین، بدون کوبیدگی، با خاک حاصل از خاکبرداری ) (خاکریز نهایی ، پخش خاکهای اضافی (در صورت لزوم) و سایر عملیات تکمیلی لازم

با توجه به مطالبی که در ابتدا به آن اشاره شد، یکی از بهترین روش ها برای مقابله با بحران کم آبی و جلوگیری از هدر رفت آب در کشاورزی، استفاده از لوله پلی اتیلن در این صنعت است. شرکت توسن صنعت آپادانا تولید کننده لوله پلی اتیلن ، لوله آبیاری ، نوار آبیاری و لوله دریپردار آماده ارائه مشاوره در خصوص راه اندازی سیستم های نوین آبیاری کشاورزی به کشاورزان محترم می باشد. با ما در تماس باشید.

۹۶/۱۱/۲۸
بهین مبتکران ایده

ارسال نظر

نظر دادن تنها برای اعضای بیان ممکن است.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.